Yandex Metrica
SON DAKİKA
Tahıl krizini çözen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü: Nobel'e aday gösterilmeli

Tahıl krizini çözen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü: Nobel'e aday gösterilmeli

ABD Savunma Bakanlığı eski müsteşarı Dov S. Zakheim, Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında patlak veren tahıl krizini çözüme kavuşturan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 19:36

Türkiye'nin savaşla birlikte ortaya çıkan Ukrayna'daki tahıl krizinin çözümüne yönelik yaptığı katkı pek çok ülke tarafından memnuniyetle karşılandı. Ukrayna'daki tahıl krizini çözen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek yağıyor. ABD Savunma Bakanlığı eski müsteşarı Dov S. Zakheim, Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmeyi hak ettiğini ifade etti.

"Anlaşma tam manasıyla bir cankurtaran" diyen Zakheim, mutabakat çerçevesinde, İstanbul'da tüm süreci denetleyecek BM, Türk, Rus ve Ukraynalı personelden oluşan bir koordinasyon merkezinin kurulacağını da hatırlattı.

Gittiği her yerde oy dilenen Özgür Özel'e İYİ Partili isimden... Haberi Görüntüle

''NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ'NE ADAY GÖSTERİLMELİ''

Tahıl krizininin çözülmesine aktif rol üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği dünya tarafından takdirle karşılanırken ABD Savunma Bakanlığı eski müsteşarı Dov S. Zakheim, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Tahıl anlaşmasının Türkiye Cumhurbaşkanı için büyük bir zafer olduğuna şüphe yok. Erdoğan, İstanbul'da imzalanan anlaşmanın törenine gitti ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten büyük övgü aldı. Erdoğan'ın dış politikası saldırgan ve tutarsız olabilir, ancak anlaşmanın mümkün olmasının tek nedeni, savaşan iki tarafla iyi ilişkiler sürdürmeyi başarmasıydı. Erdoğan'ın otoriter iç siyaseti, liberal Norveç Nobel Komitesi tarafından dikkate alınması ihtimalini düşürüyor. Ancak Erdoğan, Nobel Barış Ödülü'ne en azından aday gösterilmeyi hak ediyor." ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı gibi Hollanda'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Algemeen Dagblad, 'Türkiye'nin diplomasi başarısına vurgu yapılarak, 'Başkan Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü verilebilir.' ifadeleri kullanılmıştı. 

Bahar Öztan öldü mü? Yeşilçam'ın yıldız oyuncusu Bahar Öztan kaç... Haberi Görüntüle

İstanbullu deprem ile burun buruna! Deprem gerçeği İstanbul'a artık çok... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN İKİ ÜLKEYE VETO

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemi satın alması ile İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik sürecindeki tutumuna da değerlendiren Dov S. Zakheim, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan'ı tanımlarken 'öngörülemez' ifadesi yetersiz kalıyor. Türkiye NATO üyesi olmasına rağmen, NATO uçaklarını vurabilecek Rus S-400 hava savunma sistemini satın aldı. Ayrıca, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için başvurduğunda, Erdoğan, iki ülkenin terör örgütü PKK'ya verdikleri destek ve gerekli isimlerin iadeleri yönündeki taleplerine uymazlarda 'hayır' diyeceğini açıkladı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading