Yandex Metrica

Tahıl anlaşmasıyla ilgili Erdoğan'dan net mesaj: Fiyatlardaki düşüş sürecek

Tahıl anlaşmasıyla ilgili Erdoğan'dan net mesaj: Fiyatlardaki düşüş sürecek

TRT ortak yayınında gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da imzalanan tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin "Fiyatlardaki düşüş devam edecek. En az gelişmiş ülkelerin üzerindeki baskı azalacak. Ortaya çıkacak kıtlıklar peşinen engellenecek." dedi. Erdoğan, planın başarılı şekilde uygulanmasıyla küresel gıda krizinin etkilerinin hafifleyeceğinin altını çizdi.

Gündem

23.01.2024, 19:35

Türkiye ve BM'nin öncülüğünde Ukrayna ve Rus heyetlerinin İstanbul'da imzalanan tahıl koridoru anlaşmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuda uzun süredir aralıksız şekilde yoğun temas ve müzakereler yürüttük. Neticede Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden dünya piyasalarına güvenli şekilde ihracatına yönelik mutabakatın İstanbul'da imzalanmasını sağladık” dedi.

Son dakika: Kaş açıklarında yürekleri ağza getiren deprem! AFAD detayları paylaştı Son dakika: Kaş açıklarında yürekleri ağza getiren deprem! AFAD detayları... Haberi Görüntüle

"FİYATLARDAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK"

“Planın başarılı şekilde uygulanmasıyla vahim boyutlara ulaşmakta olan küresel gıda krizinin etkileri hafiflemeye başlayacak” Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

Fiyatlardaki düşüş devam edecek. En az gelişmiş ülkelerin üzerindeki baskı azalacak. Ortaya çıkacak kıtlıklar peşinen engellenecek. Bu tarihi başarıya verdiğimiz katkı, Türkiye'nin küresel meselelerde oynamaya muktedir olduğu rolün önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Planın operasyonel boyutu İstanbul'dan idare edilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading