Yandex Metrica

Tahıl anlaşması hızlı sonuç verdi! Rusya ve Ukrayna'daki tahıllar gemilere yüklenmeye başladı

Rusya'nın Rostov-On-Don Limanı'nda BM himayesinde 22 Temmuz'da imzalanan tahıl anlaşması kapsamında Türkiye'ye taşınacak olan tahılların gemilere yüklendiği belirtildi.

Gündem

23.01.2024, 19:36

Tüm dünyayı etkisi altına alan gıda krizinin çözümü Türkiye'den gelmişti. Rusya ve Ukrayna tarafıyla kurulan ciddi politikalar sonucu atılan tarihi imzalarla ile gıda krizinin çözüm kapısı aralandı. 

Türkan Şoray hangi filmde Sabiha, Güllü veya Türkan adlı bir karakteri canlandırmadı? Türkan Şoray hangi filmde Sabiha, Güllü veya Türkan adlı bir... Haberi Görüntüle

KRİZ İSTANBUL'DA ÇÖZÜLDÜ 

Bu çözüm kapsamında Ukrayna'da kalan 25 milyon ton tahılın sevkiyatını engelleyen problemler İstanbul'da çözülmüş oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde, geçtiğimiz cuma günü İstanbul'da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalanmıştı. 

Anne 325 euro yardım başvurusu nereden, nasıl yapılır? 325 avro kimlere verilecek? Anne 325 euro yardım başvurusu nereden, nasıl yapılır? 325 avro... Haberi Görüntüle

DENETİM İSTANBUL'DAN SAĞLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl anlaşması ile ilgili, "Gemilerin çıkışından güvenli bir şekilde intikaline ve varacağı limana ulaşmasına kadar tüm süreçler üzerinde mutabakat tesis edildi. Bu son derece önemli planın icrası ve denetimi İstanbul`da kurulacak merkezde yapılacak" ifadelerine yer vermişti. 

Cuma günü atılan imzaların ardından süreç hızla yürütülmeye başlandı. Sürecin sağlıklı yürütülmesi amacıyla İstanbul'da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi bugün açıldı. 

Anne ve kızı teleferik kabusunu anlattı: Önümüzde parçalanan kabin vardı Anne ve kızı teleferik kabusunu anlattı: Önümüzde parçalanan kabin vardı Haberi Görüntüle

ANLAŞMA SÜRESİ UZAYABİLİR 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tahıl sevkiyatının iki hafta içinde başlayacağını anlaşma her ne kadar 4 aylıkta olsa bu sürenin uzayabileceğini belirtmişti. 

İzmir'de filmleri aratmayan rehine krizi: Eşini ve çocuklarını alıkoydu! İzmir'de filmleri aratmayan rehine krizi: Eşini ve çocuklarını alıkoydu! Haberi Görüntüle

RUSYA'DAKİ TAHILLAR GEMİLERE YÜKLENMEYE BAŞLADI

Kalın açıklamasında, "Yıl sonuna kadar Rusya ve Ukrayna'dan 50 milyon tona yakın tahıl dünya piyasalarına sunulabilecek" ifadelerine yer vermişti. 

Rusya'nın Rostov-On-Don Limanı'nda, Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde 22 Temmuz'da imzalanan tahıl anlaşması çerçevesinde Türkiye'ye taşınacak olan tahıllar gemilere yükleniyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading