Yandex Metrica
SON DAKİKA
Taha Akyol şimdi de Soros'un avukatlığına soyundu! Seçim kazanan Viktor Orban'a bozuk attı

Taha Akyol şimdi de Soros'un avukatlığına soyundu! Seçim kazanan Viktor Orban'a bozuk attı

Macaristan seçimlerini George Soros-LGBT lobisinin baş düşmanı Viktor Orban'ın kazanması Türkiye'de Taha Akyol'u çileden çıkardı.

Gündem

23.02.2024, 17:01

Macaristan'da Başbakan Viktor Orban'ın, kendisine karşı 6 partinin birleşmesine rağmen yüzde 54'lük oy oranıyla kesin bir zafer kazanması Türkiye'de Altılı İttifak destekçilerini hayal kırıklığına uğrattı. 

Orban'ın zaferi, Millet İttifakı'nın propaganda araçlarından Karar gazetesinde yazan Taha Akyol'u da hüzne boğdu. Son yazısında "Macaristan'da popülizmin zaferi" başlığını kullanan Akyol, 2010 yılından beri iktidarda olan Viktor Orban'ın bir kez daha seçim kazandığını, kendisinin ülkede 'otoriter popülizm inşa ederek başarılı olduğunu' savundu. 

"Bizdeki iktidar yanlısı medyanın bir kısmı Trump gibi Orban’a da pek bir sempatiyle bakıyor. Orban 'Brüksel bürokratları' dediği Avrupa’ya meydan okuyor ya; tamam! Ve de Putin dostudur Orban; tıpkı aşırı sağcı Fransız lider Marine Le Pen gibi… Otokratlar arasında böyle bir adı konulmamış bir ‘yoldaşlık’ var" ifadelerini kullanan Taha Akyol, Orban'ın seçim kampanyasında 'Sorosçu hainlerden' bahsetmesini de eleştirdi. 

Yunanistan'da 6 büyüklüğünde depremde ölen var mı? Yunanistan'da deprem yaralı,... Haberi Görüntüle

HUKUK REFERANSI FETÖ'YDÜ

FETÖ üyesi İbrahim Okur

Viktor Orban'ın Oxford'da Soros bursuyla okuduğunu ileri süren Taha Akyol, Orban'ın ülkesinde yüksek yargıyı dönüştürdüğünü, kadrolara Orban yanlılarının atandığını ve Macar Parlamentosu'nun Orban döneminde 'içi boş bir kabuk haline geldiğini' ileri sürdü. 

Bunları yazan Taha Akyol, 15 Temmuz darbe girişimine kadar yargıdaki FETÖ üyesi hainleri 'hukukta yegane referans' olarak görüyordu. FETÖ yöneticiliğinden hapis yatmış eski HSYK Daire Başkanı İbrahim Okur'la yakın ilişkisi bilinen Akyol, aynı zamanda 'FETÖ yöneticiliği' ve 'casusluk' suçlarından hüküm giyen CIA ajanı Enver Altaylı ile uzun yıllar çok yakın dosttu. 

Taha Akyol, 2014 yılındaki HSYK seçimleri sırasında FETÖ'cü yüksek yargı üyelerini şu ifadeleri kullanarak hararetle savunmuştu:

"Karalama kampanyasının HSYK'daki baş hedefleri 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, 2. Daire Başkanı Nesibe Özer, 3. Daire Başkanı Ahmet Hamsici... Nice zamandır 'paralel, kripto, haşhaşi' diye saldırıya uğruyorlar. Bunların hiçbirinin cemaatçi olması mümkün değildir. Ne hayat tarzları ne kişilikleri buna müsaittir."

Akyol'un bahsettiği isimlerin hepsi de FETÖ üyeliğinden yargılandı; kimi itirafçı oldu kimi yıllarca hapis yattı. 

Yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemleriyle Viktor Orban'ın sloganları arasında benzerlikler kuran Taha Akyol, Orban'ın karşısına daha etkin bir lider çıkaramayan Macar muhalefetini de eleştirdi. Türkiye'de Altılı İttifak'ın Macaristan'dakine benzer bir akıbete düçar olma ihtimali Taha Akyol'u çılgına çevirmeye yetmiş görünüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading