Yandex Metrica
SON DAKİKA
Suudi Arabistan'da yarışmaya damga vurmuştu! O imam yurda döndü: Tarif edilmez bir duygu

Suudi Arabistan'da yarışmaya damga vurmuştu! O imam yurda döndü: Tarif edilmez bir duygu

Suudi Arabistan'da düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın ezan dalında birinci olan Şarkışla Ravza Cami İmam Hatibi Muhsin Kara yurda döndü. Sivas Valisi Salih Ayhan, İmam Kara'yı makamında ağırladı. Kara camiide ezan okudu.

Gündem

23.01.2024, 19:10

Suudi Arabistan'daki ezan okuma yarışmasının birincisi Şarkışla Ravza Cami İmam Hatibi Muhsin Kara Sivas Valisi Salih Ayhan'ı makamında ziyaret etti. 

Emine Erdoğan yaşlılarla iftarda buluştu: 'Kökleriyle bağı güçlü olan ağacı,... Haberi Görüntüle

'ALNIMIZIN AKIYLA VATANIMIZA DÖNDÜK'

İmam hatip Kara, yarışmayı soyal medyadan görerek 2019 yılında başvuru yaptığını söyledi.


Yarışmada bu kadar ilerleyeceğini tahmin etmediğini anlatan Kara, "Suudi Arabistan'a davet edildim ancak sonrasında pandemi oldu. Artık yarışmayı kafamdan silmiştim, büyük ihtimal çağırmayacaklar, hayal oldu dedim. Sonrasında 2 ay öncesinde davet ettiler, gittik elhamdülillah orada yarıştık ve alnımızın akıyla vatanımıza döndük." ifadelerini kullandı.

2024 MANİSA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa'da hangi... Haberi Görüntüle

'BU TARİF EDİLEMEZ BİR DUYGU'

Birinciliğin sevindirici olduğunu vurgulayan Kara, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar çok güzellikler yaşadım, uluslararası da yarıştım, ülke bazında da yarıştım. Özellikle dünyada ilk defa Suudi Arabistan tarafından yapılan bir ezan yarışmasında ülkemizi temsil ediyor olmak ve bu ülkede de birinci olmak beni çok çok mutlu etti. İlk yaşandı, ilk defa uluslararası bir ezan yarışması düzenlendi ve bunun birincisi de ikincisi de Türk vatandaşı oldu. Bu tarif edilemez bir duygu."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading