Yandex Metrica

Suriyeliler beka sorunu mu? Provokasyonda yeni perde

Suriyeliler beka sorunu mu? Provokasyonda yeni perde

Türkiye'de sistematik olarak dolaşıma sokulan 'Suriyeliler' tartışmasında yeni perde açıldı. CHP'li Hatay Belediye Başkanı'nın açıklamasıyla başlayan mülteci karşıtı dalga, muhalif medyanın servis ettiği haberler ve sosyal medya operasyonlarıyla tırmandırılmaya çalışılıyor.

Gündem

23.01.2024, 19:01

Türkiye siyasetini mülteciler üzerinden terörize etme kampanyası yeniden hararetlendi. Özellikle Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan süreçte milyonlarca insanın ülkesini terk ederek sığınmacı durumuna düşmesinin ardından, Türkiye kamuoyu yeniden 'suriyeli' tartışması ile hareketlendirildi. 

2011’de Suriye’de çıkan iç savaş sonrası Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilere yönelik nefret söylemleri muhalif medya ve sosyal medya kanalıyla köpürtülüyor. Ülkede yaşanan her türlü krizde hedef gösterilen Suriyeli mülteciler bir kez daha hedefte. 

Kırşehir bayram namazı 2024! Kırşehir'de bayram namazı saat kaçta kılınacak? Kırşehir bayram namazı 2024! Kırşehir'de bayram namazı saat kaçta kılınacak? Haberi Görüntüle

HATAY BELEDİYE BAŞKANI FİTİLİ ATEŞLEDİ

Mülteci karşıtı politikaları her fırsatta savunan CHP ve İYİ Parti kışkırtıcı açıklamalarıyla kamuoyunu provoke ediyor. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın ''Eğer Suriye’den gelen misafirlerin doğurma oranları böyle giderse bizim nüfusumuz gittikçe düşecek ve sonuçta azınlık pozisyonunda kalacağız'' açıklaması son dönemdeki tartışmayı hararetlendirdi. 

İçişleri Bakanlığı CHP'li Hatay belediye başkanını rakamlar üzerinden yalan söyleyerek ırkçılık yapmakla suçladı ve tam da suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.

MİT ve emniyetten ortak operasyon! PKK/KCK'nın sözde sorumlusu İstanbul'da yakalandı MİT ve emniyetten ortak operasyon! PKK/KCK'nın sözde sorumlusu İstanbul'da yakalandı Haberi Görüntüle

MÜLTECİ KARŞITLIĞININ MERKEZ PARTİSİ ZAFER PARTİSİ

Suriyeli mültecilerle ilgili hemen hemen tüm provokasyonlarda başı çeken Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi de son günlerde yeni tartışmalar açma peşinde.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde hazırladığı sosyal medya mesajında mültecilere gönderme yapan parti, ''Şehit kanlarıyla sulanmış bu toprakların, parayla vatandaşlık verilerek satılmasına müsaade etmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Kara para aklama ve vergi kaçırmadan tutuklanmışlardı! Dilan Polat ve Engin Polat için mahkeme son kararını verdi! Kara para aklama ve vergi kaçırmadan tutuklanmışlardı! Dilan Polat ve... Haberi Görüntüle

HEDEF ÜNİVERSİTELERDE SURİYELİ DÜŞMANLIĞI

Temel siyasi söylemini Suriyeli karşıtlığı üzerine kuran Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi'nin propagandası bulunla kalmadı. Daha önce de üvinersitelerdeki Suriyeli öğrencilerle ilgili oluşturulmaya çalışılan propagandaya yenisi eklendi. 
Karabük Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde çekildiği ifade edilen ve Suriyeli öğrencilerin milli marşlarını okudukları görüntüler Zafer Partisi'nin Kayseri hesabından dolaşıma koyuldu. 

Yapılan paylaşımda, "Sadece Kilis değil, RTE üni, Karabük üni ve birçok Üniversitede, Türkiye Cumhuriyeti'nde, Suriyeliler kendi Milli Marşlarını okuyor ve kutlamalar yapıyor. Entegrasyon bunun tam olarak neresinde?" ifadesine yer verildi. 


 
MUHALİF MEDYADAN MÜLTECİ KARŞITI HABER BOMBARDIMANI

Muhalefet eliyle başlatılan mülteci karşıtı tartışmaya aynı siyasi çizgideki medya kuruluşları da eklendi. Son bir haftada Suriyeliler ve mülteci karşıtlığı üzerine kurulmuş onlarca haber servis edildi. 

2024 Öğretmen atama sayısı | 16 Nisan Kabine Toplantısı'nda öğretmen atama branş ve kontenjan sayısı belli olur mu? 2024 Öğretmen atama sayısı | 16 Nisan Kabine Toplantısı'nda öğretmen... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADA KAMUOYU OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR 

Provokatif tartışma sosyal medyaya da taşındı. Twiter'da trend listesinde açılan #Suriyeliler başlığı altında yer alan mülteci karşıtı paylaşımlarla bir nefret kampanyası yürütülüyor. Bazı takipçisi bile olmayan bot hesaplardan Suriyeliler başlığına onlarca twit atılıyor. Sosyal medyada yaygınlaştırılmaya çalışılan temel söylem mültecilerin bir beka sorunu olduğu iddiası. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading