Yandex Metrica

Sitede Ara

Suriye'de Türk askerine saldırı: 2 şehit, 2 yaralı

Suriye'de Türk askerine saldırı: 2 şehit, 2 yaralı

Fırat Kalkanı harekât bölgesinin güney ucundaki Bab ilçesinde Mehmetçiğin bulunduğu konvoya yönelik saldırıda 2 asker şehit düştü. Bölge topçu birlikleri ve SİHA'larca ateş altına alındı.

Gündem

07.03.2024, 20:58

Suriye'nin Bab ilçesinde Esed rejimi güçleri, PKK/YPG'li teröristlerle birlikte Türk askerlerinin bulunduğu konvoya saldırdı.  

Roketatar ve havan toplarıyla yapılan saldırı sonucu bölgedeki TSK üslerinde alarm durumuna geçildi. Zırhlı Kirpi araçlarına isabet eden bombalar, 2 Mehmetçiği şehit etti, 2'sini de yaraladı.

Fırat Kalkanı Harekâtı ile 2016 yılında teröristlerden temizlenmiş olan bölgeye yönelik son tacizlere anında karşılık verildi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı topçu birlikleri Bab batısındaki en az 8 terör mevzisini ateş altına aldı. Operasyona SİHA'lar da destek veriyor. 

Özellikle Bab batısındaki Şaale radar üssünün Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca vurulduğu belirtiliyor.

Bölgedeki topçu birlikleri aynı zamanda Halep batısında PKK'lı teröristlerin bulunduğu Tel Rıfat'taki hedeflere de bomba yağdırdı. 

Esed ve PKK/YPG kaynaklı provokasyonla aynı dakikalarda bir başka saldırının, ABD destekli terör örgütünün kontrolündeki Münbiç'in kuzeydoğusunda yaşandığı ileri sürüldü. 

Tahtaniye ile Havşariye arasındaki hudut hattında Suriye Milli Ordusu ile PKK'lı teröristler arasında çatışma yaşanıyor.  

Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Haberi Görüntüle

MSB: CEZALANDIRIYORUZ

Saldırıyı doğrulayan Milli Savunma Bakanlığı, cephe hattında meydana gelen olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Fırat Kalkanı bölgesindeki bir Kirpi aracımıza teröristler tarafından yapılan saldırıda 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 arkadaşımız da yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kirpi aracımıza yönelik gerçekleşen saldırı sonrası bölgedeki terör hedefleri belirlenerek derhal ateş altına alınmış ve etkili şekilde vurulmuştur. Terör mevzilerine yönelik cezalandırma atışlarımız sürmektedir. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading