Yandex Metrica
SON DAKİKA
Suriye'ye operasyon sinyali ABD'yi panikletti: Türkiye'yi vazgeçiremiyoruz

Suriye'ye operasyon sinyali ABD'yi panikletti: Türkiye'yi vazgeçiremiyoruz

Terör finansörü ABD, Türkiye'nin Suriye'ye operasyon konusunda geri adım atmayacağını düşünüyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf, Türkiye'yi olası Suriye operasyonundan vazgeçirmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ancak Ankara'nın, ABD istiyor diye operasyondan "geri adım atacağını" düşünmediğini söyledi.

Gündem

23.01.2024, 19:23

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf, Orta Doğu Politikasından Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dana Stroul ile Senato Dış İlişkiler Komitesinde ABD'nin Suriye politikası üzerine bir oturumda konuştu.

Oturumda, Suriye'deki insani durum, Beşşar Esed rejiminin varlığını sürdürmesi ve Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak üzere bu ülkenin kuzeyine yönelik olası operasyon konuları gündeme geldi.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ücretsiz mi? Arnavutköy- İstanbul Havalimanı metro hattı... Haberi Görüntüle

ABD, OLASI OPERASYONDAN RAHATSIZ

Türkiye’nin olası Suriye operasyonundan endişe duyduklarını, Türkiye ile olası bir operasyonu önlemek üzere görüşmeler yaptığını belirten Leaf, "Türk hükümeti bizim böyle bir girişim konusundaki görüşlerimizi çok iyi biliyor. Onlarla bir dizi üst düzey angajmanımız oldu. Henüz işe gireli bir hafta olmadı. Türk hükümeti ile bu konuda angaje olmak için erken bir fırsat arıyorum." dedi.

Son dakika! Adana'da korkutan deprem Haberi Görüntüle

''ELİMİZDEN GELEN TÜM ÇABAYI GÖSTERMELİYİZ''

ABD'li üst düzey diplomat, Türkiye'nin olası bir operasyonunun, ABD'nin Suriye'deki misyonunu da tehlikeye atacağını iddia ederken, "Türk hükümetini bu operasyondan geri adım attırmak için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.

31 Mart seçimlerinde kaç oy kullanılacak? Oy kullanmazsak ne olur?... Haberi Görüntüle

''GERİ ADIM ATMIYORLAR''

Bir senatörün, "Peki Türkiye geri adım atacak mı?" sorusuna ise Leaf, "Kaygılarımızı ifade ediyoruz ama şu anda sadece bu konuda değil diğer konularda da karşılık vermeye yanaşmıyorlar. Dolayısıyla açık olmak gerekirse geri adım atmıyorlar." yanıtını verdi.

2024 MANİSA-SALİHLİ SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Salihli'de hangi... Haberi Görüntüle

''RİSKE ATABİLİR''

ABD Savunma Bakanlığı Ortadoğu Politikasından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Stroul da açıklamalarında Türkiye'nin olası operasyonundan endişe duyduklarını dile getirdi. Stroul, "ABD, Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini kabul ediyor ve düzenli olarak tüm taraflara gerilimi azaltma gereğini iletiyor. Bununla birlikte, herhangi bir yeni saldırı, bölgesel istikrarı daha da zayıflatabilir ve ABD güçlerini ve koalisyonun DEAŞ'a karşı kampanyasını riske atabilir." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading