Yandex Metrica
SON DAKİKA
Suriye'ye büyük harekâtın eli kulağında: Hazırlıklarda son aşamaya gelindi

Suriye'ye büyük harekâtın eli kulağında: Hazırlıklarda son aşamaya gelindi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ne Türkiye ne de bölgenin geleceğinde yerleri yok" dediği terör örgütü PKK/YPG için son yaklaşıyor. Suriye'ye operasyon hazırlığı artık son aşamada.

Gündem

23.01.2024, 18:15

Suriye cephe hatlarında tüm tarafların gözü Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlatacağı harekâta çevrildi. Rusya, Halep kuzeyindeki Tel Rıfat'a mayın döşemesi için PKK/YPG'ye kamyonlar dolusu patlayıcı getirirken, Türkiye sınırında Rusya ile eşgüdüm halinde hareket eden ABD ordusu ise Rasulayn güneyindeki Tel Temr kasabasına bir askeri gözlem noktası kurmayı planlıyor. 

TSK'nın çok yakında gerçekleştireceği harekâtı önlemeye yönelik bu adımların herhangi bir caydırıcılığı bulunmuyor. ABD'nin terör örgütü PKK/YPG'ye "Türkiye'nin operasyonu halinde sizi koruyamayız" mesajını ilettiği iddiası henüz yalanlanmadı. Barış Pınarı Harekâtı öncesinde de Donald Trump yönetimi savunma bakanlarından Ashton Carter, Türkiye ile Suriye sınırında mücadele edebilmelerinin askeri açıdan imkansız olduğunu söylemişti. 

2024 RİZE SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Rize'de hangi... Haberi Görüntüle

CEPHE HATTINA İNTİKAL SÜRÜYOR

Hem İdlib hem Bab hem de Tel Abyad bölgesine intikaller ise sürüyor. Tank, obüs ve zırhlı araçlardan oluşan konvoylar cephe hatlarını tahkim için Suriye'ye intikal ediyor. Mehmetçikle beraber operasyona katılaca Suriye Milli Ordusu da özellikle Ayn el-Arab-Münbiç hattındaki varlığını yoğunlaştırdı. Bu arada Türk askerleri SMO birlikleriyle Rasulayn güneyindeki M4 karayolu yakınlarında bir de ortak tatbikat gerçekleştirdi. 

Plakalardan TC'yi silen belediye başkanı Akdeniz'de kanton kurmaya hazırlanıyor Haberi Görüntüle

"BU SAPKIN GÜRUHUN DEVRİ BİTİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada PKK/YPG terörüne bölge geleceğinde yer olmadığını net bir şekilde ifade etti. Erdoğan, "Türkiye'de hareket alanı kalmayan örgüt şimdi de Kuzey Irak'ı ve Suriye'yi karıştırmaya çalışıyor. Bu azgın ve sapkın güruhun devri artık sona ermektedir" dedi. 

Harekâtla ilgili İngiliz haber ağı Reuters'a konuşan üst düzey yetkililer ise şu bilgiyi veriyor: "Harekât için hazırlıklar sürüyor. Tüm hazırlıklar tamamlanınca operasyon başlayacak. Rusya ile koordinasyon halindeyiz. Konu ABD ile de ele alındı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading