Yandex Metrica

Suriye'ye bombardıman başladı! Tel Rıfat'tan Münbiç ve Tel Temr'e kadar pek çok terör noktası vuruluyor

Son dakika haberi... Suriye'nin kuzeyine yönelik yapılması planlanan büyük harekât öncesi Türk Silahlı Kuvvetleri, Rasulayn, Afrin, Tel Rıfat, Ayn El Arap bölgelerinde iletişim hatlarını vurmaya başladı.

Gündem

23.01.2024, 19:19

Suriye kuzeyine yönelik büyük harekâta hazırlanırken Türk Ordusu, YPG/PKK iletişim hatlarını bombalamaya başladı.

Bölgeden gelen bigillere göre,

-Türk ordusuna bağlı topçular, Rasulayn'deki Abu Rasin beldesinde bulunan iletişim kulesini yerle bir etti. Beldede bulunan YPG/PKK karargâhı vuruldu.

-Yine Türk ordusuna bağlı topçular Afrin'de Senare köyünde bulunan iletişim kulesini yerle bir etti.

-Münbiç'te ise cephe hattında bulunan iletişim hatlarıni hedef alındı.

-Ayn El Arap'ta bulunan YPG hedefleri de vurulmaya başlandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un son açıklamaları bu ülkenin Suriye topraklarından çekilmekte olduğunu teyit etti. 24 Şubat tarihinden beri Ukrayna işgaliyle boğuşmakta olan ülkede Russia Today'e verdiği demeçte Lavrov, "Rusya'nın Suriye'de askeri görevi kalmadı" dedi. 

Şimdiye dek 1 milyonu aşkın insanın ölümüne neden olmuş Şam rejimine alarm zilleri çaldıran bu sözlerle birlikte eşzamanlı olarak sınırda obüsler ateşlendi. Esed rejimine yönelik herhangi bir harekâta engel olunmayacağı yönünde Rusya'dan gelen mesajlar terör örgütü PKK/YPG ve destekçisi ABD tarafından da dikkatle izleniyor. 

2024 Öğretmen atama branş dağılımı | Hangi bölümden (Okul Öncesi-Rehberlik-Sınıf Öğretmenliği) kaç kişi atanacak? 2024 Öğretmen atama branş dağılımı | Hangi bölümden (Okul Öncesi-Rehberlik-Sınıf... Haberi Görüntüle

YUMUŞATMA ATIŞLARI BAŞLADI

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri sadece rejim ve İran destekli terörist grupların bulunduğu bölgeleri değil, öncelikle PKK/YPG'li teröristlerin işgal sahalarını özgürleştirmek için namluları ateşledi. Bir harekât öncesi 'yumuşatma' olarak isimlendirilen atışlar Suriye kuzeyinde Tel Rıfat'tan Tel Temr'e kadar uzandı. 

Tel Rıfat'ta vurulan ev tahrip olurken önündeki araç da alevler içinde kaldı. 

Tel Rıfat ve çevresinde teröristlerin kullandığı köylerden bir kısmı bombalanırken, burada PKK elebaşlarından birinin kullandığı ev de SİHA'lar tarafından vuruldu. Mehmetçik ve Suriye Milli Ordusu'nun harekât için kolları sıvadığı bölgede obüslerin hedefindeki diğer bir yer de Münbiç oldu. 

Emlak üzerinden Türk vatandaşlığı alıyorlar! 11 yılda alınan konut miktarı dudak uçuklattı Emlak üzerinden Türk vatandaşlığı alıyorlar! 11 yılda alınan konut miktarı... Haberi Görüntüle

MÜNBİÇ, AYN İSA, TEL TEMR...

Fırat Kalkanı harekât bölgesiyle Münbiç'te terör örgütü PKK/YPG'nin işgal hattını ayıran sınır çevresinde bombalar patladı. Sözkonusu bölge yakınlarına bu sabah 50'den fazla tank ve onlarca çok namlulu roketatarın (ÇNRA) Cerablus'tan yola çıkarak sevk edildiği belirtiliyordu. 

Obüs ve topların vurduğu diğer terör noktası ise Barış Pınarı Harekâtı ile teröristlerden temizlenen Tel Abyad'ın güneyindeki Ayn İsa mıntıkası oldu. Rakka'ya giden yolda en önemli durak olan Ayn İsa'da PKK'nın önemli miktarda unsuru bulunuyor. Burada vurulan noktaların teröristlerin kamp alanları olduğu iddia edildi. 

Külliye'de renkli kareler! Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramlar gelmeden kimseyi bırakmadı Külliye'de renkli kareler! Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramlar gelmeden kimseyi bırakmadı Haberi Görüntüle

HAVA HAREKÂTI BEKLENİYOR 

Rasulayn güneyindeki Tel Temr kasabasında topçu atışlarıyla hasar gören bir araç.

TSK'ya ait obüslerle Türkiye destekli Suriyeli muhaliflerin kullandığı güdümlü roketler ise daha doğuda, Rasulayn güneyindeki terör kampı olan Tel Temr kasabasını vurdu. Burada teröristlerin kullandığı bir ev antitank roketiyle vurulurken çok sayıda bölgeye de top mermisi yağdı. Şimdi gözler, yumuşatma atışları sonrası kapsamlı hava harekâtının ne zaman başlayacağına çevrildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading