Yandex Metrica

Suriye muhalefetinden PYD/YPG ile görüşen Macron'a tepki

Suriye muhalefetinden PYD/YPG ile görüşen Macron'a tepki

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) önceki gün Paris'te PYD/YPG terör örgütü heyetiyle görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki gösterdi.

Gündem

23.01.2024, 17:41

Suriye muhalefetinin çatı oluşumu Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), dün yayımladığı yazılı basın açıklamasında, terör örgütü PYD/YPG heyetiyle görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a tepki gösterdi.

PYD’nin terör örgütü PKK ile irtibatının kesin olduğuna, aynı ideolojiyi ve aynı sloganları paylaştığına işaret edilen açıklamada, “Fransa Cumhurbaşkanı’nın terör örgütü PYD heyetiyle görüşmesi büyük bir üzüntü ve endişe vermiştir. PYD ile ilişkisi olan herkes, açıkça terör örgütü PKK ile de ilişkisi olduğunu ilan etmiş olacaktır” denildi.

Açıklamada, terör örgütü PYD’nin başta Kürtler olmak üzere Suriye’nin bütün kesimlerine yönelik tehcir ve demografik değişim suçu işlediğine dikkat çekildi.

PYD’nin Suriye halkının kaynaklarını yağmaladığına ve sivilleri katlettiğine vurgu yapılan açıklamada, “Bu açıdan PYD ve Esed rejimi arasında hiçbir fark olmadığı” kaydedildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, önceki gün Paris'i ziyaret eden terör örgütü PYD/YPG heyeti ile görüşmüştü.

Avrupa Birliği (AB) PKK'yı terör örgütü olarak nitelerken, örgütün Fransa ve Almanya gibi birçok Avrupa ülkesinde ofislerinin olduğu biliniyor. 

PKK'nın Suriye kolu PYD, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçleri'nin desteğiyle yıllardır Suriye'nin kuzeydoğusunu kontrolü altında tutuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading