Yandex Metrica
SON DAKİKA
Süleyman Soylu: HDP de PKK da İYİ Parti de Amerika'dan talimat alıyor

Süleyman Soylu: HDP de PKK da İYİ Parti de Amerika'dan talimat alıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terörle mücadelede sınırımızın ötesinde, sınırımızın içerisinde bugün 120'nin altına düştü, daha aşağıya düştü de onu sonra söyleyeceğim, Türkiye'deki terörist sayısı. Rahatsız oluyor birileri. Niye böyle söylüyorsunuz? Niye öyle söylüyorsunuz? Adım atamıyorlar, adım" dedi. Bakan Soylu, ayrıca ''Amerika talimat veriyor, HDP de PKK da İYİ Parti de aynı çizgiden yürüyüp gidiyor. '' ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:03

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki Sakarya Salonu'nda düzenlenen "AK Parti Teşkilat Akademisi Türkiye Yüzyılı Eğitim Programı"nda konuşurken terörle mücadelede atılan adımları anlattı.

Muhafazakar seçmenden oy almak için CHP'den yeni strateji! Yardım dağıtımında... Haberi Görüntüle

''ADIM ATAMIYORLAR ADIM''

Terörle mücadele konusuna değinen Bakan Soylu, ''Bugün kayyum belediyelerle orada hem de gayet güzel bir şekilde hem şehirlerin imarı ve inşası gerçekleştirilmekte hem vatandaşların evine gidilmekte hem vatandaşların hizmet ayağına götürülmektedir. Terörle mücadelede sınırımızın ötesinde, sınırımızın içerisinde bugün 120'nin altına düştü, daha aşağıya düştü de onu sonra söyleyeceğim, Türkiye'deki terörist sayısı. Rahatsız oluyor birileri. Niye böyle söylüyorsunuz? Niye öyle söylüyorsunuz? Adım atamıyorlar, adım."

2024 KAHRAMANMARAŞ-PAZARCIK SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Pazarcık'ta hangi... Haberi Görüntüle

''TERÖR BATAKLIKLARINI KURUTMAZSAK NAMERDİZ''

''Bütün terör bataklıklarını kurutmazsak namerdiz.'' diyen Bakan Soylu, "Kim dalga geçiyordu? HDP'liler. Kim dalga geçiyordu? PKK'lılar. Ne oldu şimdi? Adım atamayacaklar. Sadece burada değil, Irak'ın kuzeyinde de Suriye'de de bütün terör bataklıklarını kurutmazsak namerdiz. Onlar Türkiye'yi tanımıyorlar. Onların bu milleti tanımıyorlar. Bugün Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Batman'da, Hakkari'de gecenin saat 12.00'sine, 01.00'ine, 02.00'sine kadar insanlar huzur içerisinde geziyorlar. Çocuklar artık dağa gitmenin hayalini kurmuyorlar. Üniversiteye gitmenin, bu millete faydalı olmanın ailesine, annesine, babasına evlat olmanın hayalini kuruyorlar. Tayyip Erdoğan'ın da AK Parti'nin de bugün Cumhur İttifakı'nın da yaptığı budur. Siz, Türkiye ve Türkiye'yi yönetmediniz, Türkiye'ye devrim getirdiniz." ifadelerini kullandı.

Ramazan Bayramı kaç gün? 2024 Bayram tatili 9 gün mü... Haberi Görüntüle

HDP-İYİ PARTİ GERGİNLİĞİ

HDP ile İYİ Parti arasındaki didişmeden bahseden Bakan Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu: "Siz ötekilerin birbirleriyle yalandan dalaşmalarına bakmayın. Neymiş? Meral Akşener ile Pervin Buldan birbirleriyle atışıyorlar. Bu neye benzer biliyor musunuz? Neye benzediğini anlatayım. Bu bankaların önünde bazen emekliler eskiden maaş almaya giderlerdi. Tabii dolandırıcılar var orada. Birileriyle kavga edenler güya... 'Tantanacılar' derler bunlara. Öyle tantana yaparlar. Kavga ederler. Yaşlılar, 'Çocuklar yapmayın' dediği andan itibaren para cepten gider. Şimdi bunların işi HDP ile İYİ Parti, Meral Akşener ile Pervin Buldan'ın işi ne biliyor musunuz? Tantana yapmak. Tantana yaparken 'Acaba hangi Ankara belediyesinden ve İstanbul belediyesinden hangi ihaleleri cebimize indireceğiz?' onun hesabını yapıyorlar. Başka hiçbir hesapları yok. Buna inanın.''

31 Mart Pazar (bugün) kafeler açık mı kapalı mı? Seçim... Haberi Görüntüle

"AMERİKA TALİMAT VERİYOR HDP DE PKK DA İYİ PARTİ DE AYNI ÇİZGİDEN YÜRÜYÜP GİDİYOR"

HDP, İYİ Pari ve terör örgütlerinin Amerikan'nın talimatıyla hareket ettiğini anlatan Soylu, şu ifadeleri kullandı; Hiç ihalede kavga ettiklerini gördünüz mü? Hiç belediyedeki rantın paylaşımında kavga ettiklerini gördünüz mü? Hiç belediyedeki müdürlüklerde, İstanbul'da, Ankara'da, diğer yerlerde bu rantın paylaşımında, belediyelerdeki müdürlüklerde, yönetim kurulu üyeliklerinde herhangi bir kavga ettiklerini gördünüz mü? Hayır. Çünkü neden biliyor musunuz? Bunun da bir sebebi var aslında. Sebebi şu patronları aynı; Amerika. Amerika talimat veriyor, HDP de PKK da İYİ Parti de aynı çizgiden yürüyüp gidiyor. Tamamen budur. Hiç onların çizgisinden çıkamazlar çünkü ipleri elinde. İstedikleri zaman çekerler. İstedikleri zaman tehdit ederler. İstedikleri zaman içlerinden bir adam çıkartıp tehdit ettirirler. Esir olmuşlarla Türkiye'de siyaset yapılmaz. Türkiye'de Tayyip Erdoğan gibi ipi cebinde gezenlerle siyaset yapılır. Bu ülkeye kendisini adayanlarla siyaset yapıyor. Bu ülke öyle gelişir, büyür, zenginleşir. Bu ülke öyle etrafındaki coğrafyaya kendi değerlerini pekiştirir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading