Yandex Metrica
SON DAKİKA
Süleyman Soylu'dan Osman Kavala tepkisi: Kabul edilemez

Süleyman Soylu'dan Osman Kavala tepkisi: Kabul edilemez

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 büyükelçiliğin Osman Kavala ile ilgili açıklamasına tepki göstererek, ''Büyükelçilerin yürüyen bir davada yargıya tavsiye ve telkinde bulunması kabul edilemez'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 18:08

Türkiye'nin ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçilikleri, Gezi davasında 4 yıldır tutuklu yargılanan iş adamı Osman Kavala ile ilgili, "Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Murat Kurum Beylikdüzü'nde konuştu: Esnaf gülecek İstanbul gülecek! Haberi Görüntüle

BÜYÜKELÇİLER  BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısı yapan ABD, Almanya ve Fransa dahil 10 ülkenin Ankara büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Araç kredisi taksit sayısı arttı mı, azaldı mı? Sıfır-ikinci el... Haberi Görüntüle

SOYLU: KABUL EDİLEMEZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye Cumhuriyeti, demokratik hukuk devletidir. Büyükelçilerin yürüyen bir davada yargıya tavsiye ve telkinde bulunması kabul edilemez. Tavsiye ve telkininiz, hukuk ve demokrasi anlayışınıza gölge düşürmektedir” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading