Yandex Metrica

Süleyman Soylu'dan iddialı sözler: Biz altyapımızı güçlü şekilde hazırlarken Avrupa sarsılıyor

Süleyman Soylu'dan iddialı sözler: Biz altyapımızı güçlü şekilde hazırlarken Avrupa sarsılıyor

Samsun'da şehit aileleriyle buluşan İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin bir yandan dünyanın en büyük barajlarını ve nükleer santrali inşa ederken Avrupa'nın sarsılmakta olduğuna dikkat çekti.

Gündem

23.01.2024, 18:48

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Samsun Valiliğince bir otelde düzenlenen şehit aileleri ve sivil toplum kuruluşları (STK) buluşma programında konuştu. 

Suriye'deki iç savaşta çocuklara Türk milletinin sahip çıktığını belirten Soylu, "O çocuklara kim sahip çıktı? Annesiz, babasız kalan o yetimlere kim sahip çıktı? Yaşlı kadınlara, kolu kesilen, bacağı kesilen insanlara bu millet sahip çıktı. Kimi sivil toplum örgütleriyle gitti. Kimi ticaret odasından para topladı. Kimi esnaftan malını mülkünü topladı, o insanlara yardım etmeye çalıştı. Devlet elinden geleni yapmaya, belediyeler elinden geleni yapmaya çalıştı. Peki biz orada neyi kurtardık? Aslında orada dünyayı kurtardık, alemi. Nedir alemi kurtarmak? Çok net. Bizim inancımız bize der ki, 'Her insan bir alemdir.' Hepimiz bir araya gelsek bir çocuk imar edebilir miyiz? Milyonlarca çocuğun yaşamasına vesile oldu, bu büyük millet ve bu aziz millet. Milyonlarca çocuğun zulüm altında yok olmasını engelledi" diye konuştu.

Dünyanın önemli bir sınamadan geçtiğini ifade eden Soylu, bunun Türkiye ve etraftaki coğrafyanın üzerinde de devam ettiğini aktardı.

Düzce'de radar cezaları iptal mi edildi? Selektörle radar uyarısı yapanlara kesilen ceza iptal mi oldu? Düzce'de radar cezaları iptal mi edildi? Selektörle radar uyarısı yapanlara... Haberi Görüntüle

KARŞIMIZDAKİLERİN İMZALARI HAYSİYETSİZ

Türkiye'nin savunma sanayideki toplam yerli üretiminin yüzde 20'den yüzde 80'e yükseldiğini vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Devletin her noktasında vatandaşımıza hizmeti daha çok artırabilmek için nüfusundan tapusuna kadar, e-devletinden teknolojik bütün imkanlarını kullanmaya kadar şunu bütün gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, dünyanın bu konuda teknolojiyi en iyi kullanan anlayışını ortaya koymaya çalışıyoruz. Türkiye'nin bu büyümesini, bu gelişmesini durduramayacak bir anlayışla karşı karşıya kaldıkları için herkes telaş içindedir. Yenmek istediler. 28 Şubat neyse, altına imza atarak söylüyorum, Gezi aynıdır. 17-25 Aralık neyse, Türkiye'yi darbe dönemlerine getiren kaotik bütün organizasyonların tamamı aynıdır. Hep aynı senaryoyu ortaya koymaya çalışıyorlar. Kaybettik mi, kazandık mı? Bedelini bu millet ödedi. Yeniden kaybettiklerini biriktirmek için, kazanmak için bu bedeli ödedi. Bugün Türkiye altyapısını tamamladı. Havalimanlarımız var, yollarımız var. Onun için sarsıp yıkamıyorlar. Dünyanın en büyük barajlarını yapıyoruz. Nükleer santralleri yapıyoruz. Daha onları devreye alacağız. Türkiye altyapısını güçlü bir şekilde hazırladı. Biz bunları yaparken Avrupa sarsılıyor. Ne yapacağını bilemiyor. Biz bunları yaparken burada bir kez daha söylemek istiyorum. Amerika ne yapacağını bilemiyor. Dünyada bizim haysiyetsiz bir imzamız yok. Karşımızdakilerin haysiyetsiz imzaları var. Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da, Filistin’de var. Bizatihi bize karşı var, bizim milletimize karşı var, bizim ülkemize karşı var."

Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin Zelenski'si! Nihat Genç tek mesajla Ekrem İmamoğlu'na dayak attı: Sömürgeci şirketlerin... Haberi Görüntüle

İŞİMİZ BİTMEDİ, DAHA YENİ BAŞLADIK

İşlerinin bitmediğini ve daha yeni başladıklarını dile getiren Soylu, "Eğer işimiz bitti dersek şehitlerimizin hakkına gireriz. İşimiz bitti dersek, bu ülke için fedakarlık yapan ve binbir haksızlıkla karşı karşıya kalanların hakkına gireriz. İşimiz bitti diyemeyiz. Daha çok işimiz var" ifadelerini kullandı.

Şehit aileleriyle buluştuktan sonra Samsun Asarcık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği etkinliğe katılan Soylu, terörle mücadeleye ilişkin önemli mesajlar verdi. 

Terör örgütleri PKK ve DEAŞ'ın Irak ile Suriye'nin devlet otoritesini altüst ettiğini dile getiren Soylu, "Yanı başımızda İran var, on yıllardır Amerika ve Batı ambargosuyla karşı karşıya. 2000'li yılların başında bizim coğrafyamız olarak nitelendirebileceğimiz Afganistan, Amerika tarafından işgal edilmiş, milyonlarca insan toprağından edilmiştir. Yine Suriye'de milyonlarca insan toprağından edilmiştir. Geçen hafta İdlib'deydim. On binlerce insanla karşılaştım. Şu millet olmasa oradaki millet açbiilaç kalır. Şu insanlar olmasa oradaki yetim evlerine kimse bakmaz. Şu aziz millet olmasa belki de tarihin en önemli dramları yaşanır" dedi.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı Kobani Davası'nda flaş gelişme! Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı Kobani Davası'nda flaş gelişme! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE YERİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR

Türkiye'nin bulunduğu yeri çok iyi bildiğini ifade eden Soylu, şunları söyledi:

"Doğu'nun altı, Batı'nın üstü zengin. Doğu'nun üstü fakir, Batı'nın altı. Yüzyıllardır bu senaryoyu uygulamaya çalışıyorlar. Bu senaryoya karşı çıkan bir tek yapı var o da burası, Anadolu. Samsun bunun en canlı şahididir. Nerede olduğumuzu biliyoruz. Nasıl zor bir coğrafyada yaşadığımızı biliyoruz. Nasıl sıkıntılar içerisine bize gark etmek istediklerini biliyoruz. Hangi süreçten geliyor, hangi süreçten geçtiğimizi biliyoruz. Biz bugün Almanya ile rekabet etmeye çalışıyoruz. Almanya'da son 50 yılda kaç darbe oldu? Bana bunu söyler misiniz? İngiltere'de son 50 yılda kaç darbe oldu? Bana bunu söyleyebilir misiniz? Henüz 15 Temmuz darbesini yeni atlattık. Yani 6 yıl oldu. Hala travmaları kafamızda, hala uçakların bombalamaları kafamızda. Hala acımasız bir şekilde helikopterlerin insanları katletmeleri kafamızda. Kim verdi bu kararı? Batı, Amerika olmadan adım atabilir mi kimse? Bunu bilmiyor muyuz yani."

PKK'ya pençe darbesi! MSB duyurdu: Dört terörist etkisiz hale getirildi PKK'ya pençe darbesi! MSB duyurdu: Dört terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

EĞER ÜRKSEYDİK TERÖR KORİDORU KURULMUŞTU

Türkiye'nin önemli bir yolculukta olduğunu, bu süreçte PYD, FETÖ, PKK, DEAŞ'ın güneyde bir terör koridoru açmaya çalıştığını anlatan Soylu, şunları aktardı:

"Ürkecek miyiz? Korkacak mıyız? Ne zamana kadar korkacağız? Eğer ürkseydik ve korksaydık şu anda PYD o güneyimizdeki terör koridorunu kurmuştu. Afrin'e girmeseydik, Zeytin Dalı Operasyonu'nu yapmasaydık, Fırat Kalkanı Harekatı'nı yapmasıydık, Irak'tan tuttukları halklarla birlikte oradaki koridoru kurmuşlar ve kendi devletlerini ikame etmişlerdi. Ne yapacaktık? Gelecek nesle, güneyimizde bir terör devletinin kurulduğu bir miras mı bırakacaktık? Bu şerefle mi yaşayacaktık. Bizim yaptığımız budur. Dünyada kim olursa olsun biz buna direnmek zorundayız. Sonu ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun. Biz biliriz ki eğer biz buna direnirsek geleceğimiz bize beddua değil, dua eder. Biz buna direnirsek, terör örgütünü kendi coğrafyamız içerisine koymazsak, huzurumuzu, sükunumuzu, barışımızı kardeşliğimizi, ekonomik büyümemizi sağlayabilme kabiliyetine sahip olabiliriz."

Teleferik değil ihmalkarlık öldürdü! Raporlar ortaya çıktı: Aylar süren bakım 2 haftada yapıldı! Teleferik değil ihmalkarlık öldürdü! Raporlar ortaya çıktı: Aylar süren bakım... Haberi Görüntüle

PKK'NIN UYUŞTURUCU TİCARETİ YILLIK 2,5 MİLYAR DOLAR

Soylu, her yıl PKK'nın 2,5 milyar dolar Avrupa'da uyuşturucu ticareti yaptığına, Amerika'nın binlerce tır PYD ve PKK'ya malzeme verdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Altı yüz yıl boyunca bütün dünyada hüküm süren bir ecdadın ahvadıyız biz. Biz Müslümanız. Bu coğrafyanın çocuklarıyız. Asil bir milletin evlatlarıyız. 'Eğer yeniden silkinip ayağa kalkarlarsa, haksızlıklara meydan okurlar.' diyecek kadar bizden korktuklarını biliyoruz. Siz Afganistan'a gittiniz, 10 birim afyon üretilirken 200 birim afyon ürettiniz de dünyayı uyuşturucuyla karşı kaşıya bıraktınız diye hesabı soracağımız için. Eğer korksaydık biz Libya'da olamazdık. Eğer korksaydık biz Doğu Akdeniz de bizim burada hakkımız var, bu bizim milletimizin hakkıdır diyebilecek cesareti ortaya koyamazdık. Eğer biz Amerika'nın emir uşağı olsaydık bize 'otur' derdi, 'dur' derdi, 'hareket etme' derdi. Biz milletimizin emrindeyiz, biz milletimizin yanındayız. Rusya ile Amerika arasında denge kursaydık, Azerbaycan Karabağ'a giremezdi. Biz giremezdik. Eğer biz korksaydık on yıllarca bize ambargoyla tehdit ettikleri Kapalı Maraş'ı açamazdık. Hem de en zor zamanlarımızda bunu yaptık."

MHP Başkanlık Divanı'nda kimler var? MHP Başkanlık Divanı'ndaki isimler belli oldu mu? MHP Başkanlık Divanı'nda kimler var? MHP Başkanlık Divanı'ndaki isimler belli... Haberi Görüntüle

İKİ BİN TERÖRİST ORADA ANTRENMAN YAPIYORDU

Soylu, savunma sanayi ve yenilenebilir enerjide dışa bağımlılığın azaldığını, o nedenle Türkiye'nin daha rahat hareket ettiğini belirtti.

Türkiye'nin vesayetlerden kurtulduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Soylu, "Darbe vesayetini bitirdi Türkiye. Medya vesayetini bitirdi. Türkiye yargı üzerinden kendisine uygulanan vesayeti bitirdi. Türkiye'de siyaset tanzim edilerek oluşturulan vesayet bitti. Türkiye'nin bir tek vesayeti kaldı o da ekonomik vesayet. Türkiye onun altyapısını da o ekonomik vesayeti de ortadan kaldırabilmek için evet iyi hazırlandı. Terör bizim ekonomik vesayetle mücadelemizdeki en önemli sıkıntılı unsurlarımızdan bir tanesiydi. Hadi bakalım çıksınlar da yapsınlar yapabileceklerini. Üç gündür Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Arif Çetin, Şırnak'tan Cizre'ye kadar, Tunceli'ye kadar Hozat'a kadar... O Tunceli'deki Ali Boğazı'nı bilirim. İki bin terörist orada antrenman yapıyordu. Şimdi adam oynatmıyoruz adam. Hareket ettirmiyoruz. Nasıl geldik bu tabloya? Sözle, lafla gelmedik" şeklinde konuştu.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading