Yandex Metrica
SON DAKİKA
Süleyman Soylu: Cumhurbaşkanımızın konutunu işaretlemişler

Süleyman Soylu: Cumhurbaşkanımızın konutunu işaretlemişler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çekerek casusluk yaptıkları iddiasıyla tutuklanan şahıslarla ilgili 'Cumhurbaşkanı'mızın konutunu, ikametini çekmişler. Sadece bununla da yetinmemişler aynı zamanda işaretlemişler.' dedi.

Gündem

23.01.2024, 18:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunu görüntüleyen İsrailli N.O. ve M.O. ile bir başka şüpheli, "Siyasal ve askeri casusluk" suçlamasıyla tutuklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da Çamlıca Kulesi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Üsküdar'daki konutunu görüntüleyen çifti ile ilgili konuştu.

2024 KAHRAMANMARAŞ-GÖKSUN SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Göksun'da hangi... Haberi Görüntüle

'AYNI ZAMANDA İŞARETLEMİŞLER'

Süleyman Soylu, İstanbul'da Çamlıca Kulesi'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar'daki konutunu görüntüleyen İsrailli Mody ve Natali O. çifti ile yanlarındaki İhsan A.'nın tutuklanması ile ilgili, "Birtakım çekimler yaparken Sayın Cumhurbaşkanı'mızın konutunu, ikametini de çekmişler. Sadece bununla da yetinmemişler aynı zamanda buraya yoğunlaşmışlar, bununla da yetinmemişler aynı zamanda işaretlemişler.

Atama kararları Resmi Gazete'de: O ilin Milli Eğitim Müdürü görevden... Haberi Görüntüle

'SİYASİ VE ASKERİ CASUSLUK'

Bunu orada gören güvenlik unsurları, meseleye müdahale etti. İş, eldeki bilgilerle savcılıklara intikal etti. Burada da savcılıklar kanun, hukuk çerçevesinde bir değerlendirme ortaya koydular, tutuklama gerçekleşti. Bundan sonrası süreç, mahkeme sürecidir. 'Siyasal ve askeri casusluk' suçu diyebileceğimiz bir değerlendirme var. Mahkemeler ilerleyen süreçte, kendi kararlarını vereceklerdir" şeklinde konuştu.

Seçmen bilgi kağıdını getirmek zorunda mı? Yeni evlenenler kimliğini değiştirmeden... Haberi Görüntüle

'AİLE' GRUBUNDA PAYLAŞMIŞLAR

Öte yandan şüphelilerin incelenen dijitallerinde Mody ve Natali O.'nun  çektikleri görselleri “Aile" adını verdikleri gruba anlık olarak paylaştıkları ve Çamlıca Kulesi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutun arasındaki mesafenin de belirtildiği tespit edildi.

Karabük Üniversitesi'nde ne oldu? Skandal olay ne? Karabük Üniversitesi'nde neden... Haberi Görüntüle

'ŞOFÖR' DETAYINA DİKKAT

Mody ve Natali O.'nun, kule hakkında teknik bilgileri de not düştüğü belirlendi. Ayrıca, şüpheliler sorgu sırasında mesleklerini 'şoför' olarak bildirdikleri öğrenildi. Tutuklanan şüphelilerin soruşturma kapsamında araştırmalarının devam ettiği ifade edildi.

İstanbul Newroz nerede, ne zaman kutlanacak 2024? Nevruz nedir, neden... Haberi Görüntüle

OLAYIN GEÇMİŞİ

İsrailli çift, 9 Kasım günü saat 14:30 sıralarında taksi ile kuleye geldi. 34. Kata çıktıklarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun bulunduğu yerin fotoğrafını çekmeye başladı. Kule güvenliği, çekilen fotoğraflardan sonra şüphelendi ve durumu üstlerine bildirdi. Şahsıların cep telefonları incelendiğinde telefonların fotoğraf bölümünde fotoğrafların olmadığı ancak anlık mesajlaşma programı Whatsapp üzerinden fotoğrafların bir gruba atıldığı görüldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading