Yandex Metrica
SON DAKİKA
STK'ların deprem bölgesinde seferberlik hali devam ediyor! Gıda, sıcak yemek dağıtımı, çadır kurulumu...

STK'ların deprem bölgesinde seferberlik hali devam ediyor! Gıda, sıcak yemek dağıtımı, çadır kurulumu...

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası bölgede yaralar sarılmaya çalışılıyor. İnsani yardımlar için birçok Sivil Toplum Kuruluşu seferber olmuş durumda. Kentlerde çalışmalarını sürdüren STK'lar acil yarım malzemesi, gıda ve sıcak yemek dağıtımında bulunuyor.

Gündem

24.02.2024, 01:41

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrası bölgede yaralar sarılmaya çalışılıyor. Birçok Sivil Toplum Kuruluşu deprem bölgesinde afetzedeler için çalışmalarını sürdürüyor.

Siber dolandırıcılığa “SİBERGÖZ-26” darbesi: 21 ilde 75 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

15 TEMMUZ DERNEĞİ DEPREMZEDELERE PSİKOLOJİK DESTEKTE BULUNDU

15 Temmuz Derneği, bölgede ikamet eden 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gaziler ile depremzedelere ziyarette bulunarak, psikolojik destek sağladı.

Dernek bünyesinde çalışan uzman psikologlar ve saha ekibinin gerçekleştirdiği ziyaretlerin bir bölümüne, depremin ilk gününden itibaren bölgede olan 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç da katıldı.

Uzman psikologlar, AFAD'ın çadırlarına yerleşen afetzedeleri de ziyaret ederek, yaşadıkları travmalarla ilgili destek verdi.

AK Parti Sultanbeyli BB adayı Ali Tombaş: En yüksek oyu... Haberi Görüntüle

MAVİ HİLAL DERNEĞİ İNSANİ YARDIM MALZEMESİ ULAŞTIRDI, SICAK YEMEK DAĞITIMI YAPIYOR

Mavi Hilal Uluslararası İnsani Yardım Derneği, depremin hemen ardından bölgedeki birçok depremzedeye yardım elini uzattı.

Öncelikle Gaziantep'te, daha sonraki günlerde de Kahramanmaraş ve Hatay'da çeşitli faaliyetlerde bulunan dernek, depremzedelere çok sayıda insani yardım malzemesi ulaştırdı.

Bölgedeki dernek binası önünde sıcak çorba ikramı yapan dernek, soğukta kalan depremzedeler için polar ve battaniye dağıttı.

Dernek, depremden en çok etkilenen illerden Hatay'da kurulan çadır kentte 1500 kişiye günlük 3 öğün sıcak yemek dağıtımı yapıyor.

2024 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir gecesi bu yıl hangi... Haberi Görüntüle

BAĞIMSIZ YAŞAM DERNEĞİ BÖLGEYE 2 TIR YAŞAM MALZEMESİ ULAŞTIRDI

Depremin yaşandığı Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'ya 22 personelle giden Bağımsız Yaşam Derneği, yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgeye 2 tır yardım malzemesi götüren dernek, 350 battaniye, 1000 çorap, 600 kolonya, 120 termos, 200 bere, atkı ve eldiven takımı, 200 fener, 1200 pil, 73 koli kışlık çocuk kıyafeti, 100 çocuk botu, 250 yetişkin kabanı, 8 koli ilk yardım malzemesi ile bebek bezi, kuru gıda ve temizlik malzemesinden oluşan 100 koliyi depremzedelere ulaştırdı.

Dernek toplam 10 bin metrekare alana yetecek kadar halıyı tırla deprem bölgesine ulaştırırken, afetzedeler için 844 bin lira da nakdi yardımda bulundu.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz Haberi Görüntüle

MTTB DEPREM BÖLGESİNE VE KÖYLERE YARDIM MALZEMESİ GÖTÜRDÜ

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), depremin ilk gününden itibaren harekete geçerek, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve diğer illerdeki teşkilat şubeleri ile bölgede çalışmalarına başladı.

Depremden etkilenen illerdeki teşkilat mensupları da sahaya çıkarak hem arama kurtarma çalışmalarına katkı sağladı hem de yardım çalışmalarına destek oldu.

Depremin ardından başlattığı bağış kampanyasıyla depremzedelere destek olan gönüllüler, ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu tırlardaki ürünlerin depolara aktarılmasına yardım etti.

MTTB gönüllüleri, depremden etkilenen illerin yanında ilçe ve köylerde de yardım malzemeleri dağıttı. Depremzedelerin ihtiyaçlarını da not alarak kısa sürede ulaştıran gönüllüler, AFAD başta olmak üzere devlet kurumlarıyla koordinasyon halinde çalışmalara katıldı.

İşte CHP belediyeciliği! SGK'ya en borçlu belediye Ankara: Borcu son... Haberi Görüntüle

DOST ELİ DERNEĞİNDEN 62 TIR YARDIM MALZEMESİ

Dost Eli Derneği, depremin yaşandığı ilk andan itibaren devletin ilgili birimleriyle koordineli şekilde afet bölgesine ilaç, su, battaniye, ısıtıcı, kahvaltılık başta olmak üzere muhtelif gıda, ekmek, giyim ve yakacak malzemesi gönderdi.

Bölgede 3 farklı noktada aşevleri kuran dernek, günlük 15 bin kişiye sıcak yemek servisi yapıyor. Dernek ayrıca küçük araçlarla uzak noktalara sıcak yemek, çorba, su ve ekmek dağıtımı gerçekleştiriyor.

Bugüne kadar bölgeye 62 tır yardım malzemesi gönderen dernek, bu malzemelerin arasında, barınma hizmeti verecek 20 konteyner ile yemek servisi için 2 mobil mutfağı da deprem bölgesine ulaştırdı.

AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan gençleri... Haberi Görüntüle

SABANCI OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ DE ÇADIR KENT ÜRETİYOR

İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü, Milli Eğitim Bakanlığının talimatı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda depremin ilk gününden itibaren gıda, polar, battaniye, bere, eşofman takımı, içlik ve uyku tulumu üreterek deprem bölgesine ulaştırdı.

Enstitü, yine Milli Eğitim Bakanlığının koordinasyonunda afetzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için "çadır kentlere" ulaştırılmak üzere çadır üretimine de başladı.

Tamamen gönüllülük esasıyla çalışan öğretmen ve usta öğreticilerin desteğiyle yapılan çadırlar, Türk Kızılayın afet çadırı standartlarında, yüzde 100 pamuk çadır kumaşıyla üretiliyor.

Boyutu 11 metrekare olarak tasarlanan çadırın iç zemin bölümüne, üzerine ve kenarlarına PVC ekleniyor.

Üretilen çadırlar, Milli Eğitim Bakanlığının koordinasyonunda deprem bölgelerine ulaştırılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading