Yandex Metrica

Sözleri pes dedirtti! CHP'li belediye başkanı vatandaşlara mezar olan 'Rönesans Rezidans'ın mimarını bakın nasıl savundu!

Sözleri pes dedirtti! CHP'li belediye başkanı vatandaşlara mezar olan 'Rönesans Rezidans'ın mimarını bakın nasıl savundu!

Hatay'da, birkaç yıl önce inşaatı tamamlanan ve "Cennetten bir köşe" denilerek satılan 12 katlı ve 250 daireli Rönesans Rezidans da çöktü. CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın mimarını akıl almaz sözlerle savundu.

Gündem

06.02.2024, 16:21

CHP  yönetimindeki Hatay Büyükşejir Belediyesinin Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı canlı yayında, vatandaşlara mezar olan Rönesans Rezidans'ın mimarını, "İdealist bir insan" diyerek savundu. Savaş, "Orası Eski Mimarlar Odası Başkanımızın yaptığı bir bina. Büyük ihtimal deprem yönetmeliğine göre yapmıştır. Bu arkadaşımız gerçekten idealist bir insan." dedi. 

Kahramanmaraş depremi Türkiye'de'de büyük bir yıkıma yol açtı. 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem sonrası 10 ilde büyük hasar meydana geldi. Enkaz altında kalan vatandaşlar için arama kurtarma çalışmaları ise gece gündüz devam ediyor.

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran gerilimine ilişkin açıklama: Kalıcı çatışma riski var Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran gerilimine ilişkin açıklama: Kalıcı çatışma... Haberi Görüntüle

ENKAZ ALTINDA 800 KİŞİ VAR 

Hatay'ın Antakya ilçesinde 12 katlı ve 250 daireli Rönesans Rezidans depremde yıkıldı. Enkaz altında 800 kişinin olduğu,rezidansı yapan şirketin, 2013'te sosyal medyadan fotoğraflarını paylaştığı rezidans için 'Cennetten bir kare' yazdığı ortaya çıktı.

Papa Franciscus'tan Erdoğan'a dünya barışına yaptıkları için teşekkür! Papa Franciscus'tan Erdoğan'a dünya barışına yaptıkları için teşekkür! Haberi Görüntüle

"İDEALİST BİR İNSAN"

Depremde yerle bir olan Rönesans Rezidans'ın mimarı Mimar Mehmet Yaşar Coşkun, yurt dışına kaçmak isterken İstanbul Havalimanı'nda yakalandı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yakalanan Coşkun gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Savaş, "Orası Eski Mimarlar Odası Başkanımızın yaptığı bir bina. Büyük ihtimal deprem yönetmeliğine göre yapmıştır. Bu arkadaşımız gerçekten idealist bir insan. Şiddetin büyüklüğünün de hesaba katılması gerekiyor." diye konuştu.

Savaş sözlerinin devamında ise kendisini aklamaya çalışarak sorumluluk kabul etmediğini dile getirdi ve şunları söyledi:

"Bu arkadaşımız gerçekten idealist bir insan. Büyük ihtimal şartlara, deprem yönetmeliğine uygun yapmıştır. Bilim yönüyle konuşuyorum. Bu deprem hiç kimse kimseye kusur aramasın, 2000 yılında 3 defa böyle bir deprem olmuş. Yeryüzüne 7 kilometre yakında oldu. Yıkıcılığı 9-10 şiddeti gibi gelir. Yeryüzüne yakın olduğundan ivme çabuk yükselip yeryüzünde büyük etki yapıyor. Eğer dağ varsa dağa çarpıp yeniden gelip sizi çarpıp diyor uzmanlar. Antakya'da, İstanbul'da, Eskişehir'de depremlere yakalandım, tüm depremleri toplayıp hepsinin toplamı bizdekinin 4'te biri kadardır. Arada 0.1 farklılık olmasına rağmen ilk deprem 10 kat daha fazla hasar oluşturdu. Aradaki 8 kilometre fark olmasına rağmen ben ikinci epremde evden çıkma gereği duymadım. Birincisi küçük bir kıyametti. Belediye mevzuat sorgulanırsa onlara yazık etmiş oluruz."

Tokat'ta şiddetli deprem! Tokat'ta kaç şiddetinde deprem oldu, derinliği ne kadar yıkılan bina var mı? Tokat'ta şiddetli deprem! Tokat'ta kaç şiddetinde deprem oldu, derinliği ne... Haberi Görüntüle

"CENNETTEN KÖŞE" DENİLEREK SATILDI 

Rönesans Rezidansın altında 800 kişinin olduğu, 2013'te sosyal medyadan fotoğraflarını paylaştığı rezidans için 'Cennetten bir kare' yazdığı ortaya çıktı.

Depremde yerle bir olan Rönesans Rezidans'ın mimarı Mimar Mehmet Yaşar Coşkun, yurt dışına kaçmak isterken İstanbul Havalimanı'nda yakalandı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yakalanan Coşkun gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading