Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sözcü'de yaprak dökümü! İmamoğlu yandaşlığı mı sonlarını getirdi?

Sözcü'de yaprak dökümü! İmamoğlu yandaşlığı mı sonlarını getirdi?

Fondaş medyanın başını çeken gazetelerden biri olan Sözcü'de 4 gazeteci işten çıkarıldı. Ekonomik daralma sebep olarak gösterilse de CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ambargo uygulayan gazetede yine İmamoğlu'na yakın olan isimlerin kovulması fondaş medyada büyük bir çatlağın habercisiyken Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ayrımının da daha bir keskinleştiğinin göstergesi...

Gündem

28.03.2024, 16:50

Fondaş medyanın başını çeken Sözcü gazetesinde işten çıkarma depremi yaşanıyor. 

Son dakika: Marmaris açıklarında ürküten deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

4 GAZETECİ İŞTEN ÇIKARILDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ambargo uygulayan Sözcü Gazetesi, aralarında Çiğdem Toker, Hüsnü Mahalli, Sinan Meydan ve Ahmet Akan'ın da olduğu 40 kadar gazeteci ve editörü ekonomik nedenleri gerekçe göstererek  işten çıkarttı.

26-27-28 Mart Bitlis'te okullar tatil mi? Yarın Bitlis'te okul var... Haberi Görüntüle

'KÜÇÜLME GEREKÇESİYLE...'

Sözcü Gazetesi yazarı Çiğdem Toker konuyla ilgili sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Sözcü gazetesinde yayımlanan köşe yazılarıma ‘küçülme’ gerekçesiyle son verildiği bildirildi. Gazete yönetimine ve okurlara bugüne kadarki destekleri için teşekkür ederim.” ifadelerini paylaştı.

Ahmet Takan ise, “Değerli takipçilerim; Korkusuz gazetesindeki yazılarıma son verildiğini az önce öğrendim. Bugüne kadarki çok değerli destekleriniz için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Sözcü yazarı Sinan Meydan, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "2017'den beri her pazartesi Sözcü'de yazdığım yazılarıma -ekonomik sıkıntı gerekçe gösterilerek- son verilmiştir. 6 yıl boyunca özgürce yazmamı sağlayan @gazetesozcu ,'ye, beni ülkenin en çok okunan yazarlarından biri yapan siz değerli okurlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye ve Bağdat arasındaki zirve dünya basınında: Dönüm noktası olacak! Haberi Görüntüle

Elebaşılığını Ümit Değirmenci’nin yaptığı suç örgütü çökertildi! MAHZEN-17 ile 40... Haberi Görüntüle

İŞTEN ÇIKARMALARI İKTİDARA BAĞLADI

Öte yandan Sözcü'nün işten çıkarmalarını provokasyona dönüştürerek algı yaratmaya çalışan Halk TV sunucusu Ayşenur Aslan ve Özlem Akarsu Çelik'ten 'yok artık' dedirten sözler geldi. Aslan ve Çelik, işten çıkarmaları da iktidara bağladı.

Aslan, "Sözcü’nün işlerine son verdiği gazetecileri yıllardır tanırım, okurum. Ama ikisi çok yakın dostum, kıymetlilerimdir: Hüsnü Mahalli ve Çiğdem Toker. O gerçek gazetecilere gazetecilik yapma imkanı vermeyen bir ülkede yaşıyoruz. Üzgün olmaktan çok öfkeliyim" ifadelerine yer verdi.

Soyer'in İmamoğlu'ndan farkı yok! Seçim arifesinde İzmir'li vatandaşlar yine yolda... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Aslan'ın bu akıl tutulması sözlerine kendi takipçilerinden de tepkiler geldi. İşte o tepkiler...

Özlem Akarsu Çelik te yaptığı açıklamada, ''Sözcü’nün çok sayıda gazetecinin, çalışanın işine son verdiğini öğrendik hem de avukat aracılığıyla. AKP 20 yılda ülkeyi buraya getirdi, karşıtını bile kendisine benzetti! Kuralsızlık, nezaketsizlik, işin ehlini küçümseme…'' diyerek iktidarı hedef almaya kalkıştı

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading