Yandex Metrica

Soylu o görüntüyle alay etti: Yerinde olsam UFO mu diye bir bakarım!

Soylu o görüntüyle alay etti: Yerinde olsam UFO mu diye bir bakarım!

İçişleri Bakanı Soylu, üzerinden helikopter geçerken "Yangın söndürme helikopteri yok" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundu: "Yerinde olsam lafı söylerim. Üzerimden helikopter geçiverir. UFO mu diye bakarım."

Gündem

23.01.2024, 19:27

Marmaris'teki yangın bölgesinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teknik konularda bilgi sahibi olmadan yapılan açıklamaları eleştirdi. 

"Türkiye'de muhalefet böyle mi yapılmalı? Siyaset çok kıymetli bir şeydir. Niteliksizlerin elinde siyaset kıymetsiz bir hale dönmektedir. Hakikaten 3 koyunu gütmekten aciz insanlar bugün Türkiye'de siyasi muhalefeti niteliksiz bir hale getirmişlerdir" diyen Soylu, Türkiye'nin elinde uçak ve helikopter bulunmadığını iddia edenleri 'yalan söylememeye' çağırdı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım Orman Bakanı Vahit Kirişçi yangın bölgesinde

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Jandarmanın elindeki hava araçlarının yüzde 90'ından fazlasının gece görüşlü olduğunu ve bu araçların operasyonlarda kullanıldığını hatırlatan Soylu, gece görüşlü helikopter ile gece yangın söndürebilen hava araçların ayrı şeyler olduğunu anlattı. 

Hatay'ı tefecilere borçlandırmıştı! Lütfü Savaş tefecilerden aldığı paraya yeni kılıf uydurdu! Hatay'ı tefecilere borçlandırmıştı! Lütfü Savaş tefecilerden aldığı paraya yeni kılıf... Haberi Görüntüle

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN 

Soylu, Türkiye'de gece yangın söndürebilen hava aracını geçen yıl deneyimlediklerini dile getirerek şöyle konuştu:

"Bu dünyada çok kullanılıyor mu? Bu da ayrı bir konu. Herkes kendi işini yapsın. Buna belediye başkan yardımcısı, belediye başkanı karışırsa artık tuz kokmuş demektir. Sen çöpünü toplamakla, imarını doğru yapmakla mükellefsin. Büyükşehirsen su, kanalizasyon gibi işlerini yapmakla mükellefsin. Dönüp, gece görüşlü yangın söndürebilecek kabiliyetteki hava araçları konusunda değerlendirme ortaya koyuyorsan haddini aşıyorsun demektir. Hiç bilmediğin bir konuda değerlendirme yapıyorsun. Ayıp ediyorsun demektir. Bu doğru işler değildir. Bu doğru olmayan işleri kamuoyuna anlatmaya çalışıyoruz. Biz bile bu konularda değerlendirme yaparken kılı kırk yarıyoruz. Bunlar teknik konular. Kılıçdaroğlu olsam lafı söylerim. Üzerimden helikopter geçiverir. Ufo mu diye bakarım."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading