Sosyal medyada tepkiler çığ gibi! CHP değişmez: Ankara Büyükşehir Belediyesi cami logosunda rahatsız oldu!

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi Camili olan amblemini değiştirme kararı aldı. Camili olan logosunu değiştirmek isteyen CHP'li belediyeye sosyal medyadan tepki yağdı.
Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki ikinci döneminin ilk icraati logodan minareleri kaldırmak istemesi oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, belediyeye, 31 Mart seçimlerinin ardından resmi amblemin değişmesi konusunda sosyal medya ve 153 çağrı merkezinden yoğun başvuru geldiği ifade edildi.
ANKARA HALKINA SORULACAK
Yapılan açıklamada Belediye Meclisi'nce tanıtıcı amblem belirlenmesinde salt çoğunluk, mevcut amblemin değiştirilmesinde ise 3'te 2 çoğunluk arandığı belirtildi.
Amblemin değişimiyle ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
ABB Meclisi'nde CHP Grubu 3'te 2 çoğunluğu sağlayamamakta ve tek başına amblem değiştirme kararı alamamaktadır. Bu nedenle yönetimimiz, ABB Meclisindeki siyasi parti gruplarına yeni bir amblem belirlenmesi konusunda kararın bir yarışmayla Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacaktır. Camili olan amblemi değiştirmek isteyen CHP'li belediyeye sosyal medyadan tepkiler geliyor.
