• G.ALTIN

    3.670,07

  • DOLAR

    37,7822

  • EURO

    40,9613

  • BIST 100

    9.044,64

  • BITCOIN

    $84.174

Sosyal medyada ortalık karıştı! Sahte video panik yarattı: Santorini Yanardağı patladı yalanı!

Sosyal medya platformunda ortalığı karıştıran bir video paylaşıldı. Son zamanlarda deprem fırtınası yaşanması sonrası Santorini Yanardağı’ nın patlama ihtimali gündem geldi. Daha sonra Santorini'yi kaos içinde gösteren yapay zeka destekli görüntüler sosyal medyada yayıldı. Kullanıcılar bu videolar arasında büyük panik yarattı.

Sosyal medya platformu TikTok'ta paylaşılan bir videoda, Santorini Yanardağı'nın patladığı ile ilgili yalanlar ortaya atıldı. Santorini'yi kaos içinde yansıtan yapay zeka destekli görüntüler kullanıcılar arasında büyük paniğe neden oldu. Endişe yaratan sahte video, Santorini'nin felaket niteliğindeki bir volkanik patlama sonrası lavlarla sarıldığını yansıtıyor. Uzmanlar halihazırda gerçekleşen depremlerin volkanik bir patlamayı tetikleyebileceği konusunda uyarılarda bulunurken, sahte videolar hızla yayılmaya devam ediyor.

SANTORİNİ KAOS İÇİNDE

Son zamanlarda gündemden düşmeyen depremlerle Yunan adası Santorini'yi kaos içinde gösteren yapay zeka destekli video TikTok'ta popüler hale geldi.

Endişe yaratan sahte video, Santorini'nin felaket niteliğindeki bir volkanik patlamayla sarıldığını gösteriyor.

YUNAN ADALARINDA YIKIM SAHNELERİ

Yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüler, birden fazla hesap tarafından yeniden paylaşıldı ve internette büyük bir panik yaratmaya başladı. Bu video kısa sürede viral hale geldi.

Videoda, Santorini Yanardağı şiddetli bir şekilde patlıyor ve Kiklad Adaları'nda yıkıma yol açıyor.

"ACİL DURUMLAR İSTİSMAR EDİLİYOR"

Bir sosyal medya hesabının iddiasına göre, videonun Santorini'nin turizm sektörüne zarar vermek için oluşturulduğu söyleniyor. Birçok sosyal medya kullanıcısı, beğeni ve görüntüleme kazanmak için kamuoyunun korkusunu ve acil durumları istismar ediyor.

Bu tür kıyamet videolarının, özellikle de Kiklad Adaları'ndaki sismik aktiviteyle bağlantılı olanların çekiciliği, çok sayıda içerik oluşturucusunu yanıltıcı gönderiler üretmeye yöneltti.

"TÜRKİYE'DE 7.9'LUK DEPREM OLDU" YALANI

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu Facebook'ta da Türkiye’de 7.9 büyüklüğünde bir deprem olduğu konusunda sahte bir video yayılmıştı.

Haberler doğru olmamasına rağmen binlerce kişi tarafından paylaşılarak dünya çapında herkese ulaşmıştı.

 

 

Avatar
Tolga Çolak