Yandex Metrica

Soner Yalçın'ın 'devlet' mesajı FETÖ'cüleri çıldırttı: Erdoğan gitsin diye devleti çökertmeyin

Soner Yalçın'ın 'devlet' mesajı FETÖ'cüleri çıldırttı: Erdoğan gitsin diye devleti çökertmeyin

"Erdoğan gitsin de isterse devlet çöksün" şeklindeki mantığın vahim yanlarını muhaliflere anlatmak isteyen gazeteci Soner Yalçın, özellikle FETÖ'cüleri çıldırttı.

Gündem

14.03.2024, 06:43

Altılı Masa etrafında körüklenmiş bir slogan haline gelen "Erdoğan gitsin de ne olursa olsun" mantığı, artık muhalif yazarların bile tepkisini çekiyor.

OdaTV Genel Yayın Yönetmeni ve Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın, son makalesinde bu durumun tuhaflığına dikkat çekerek Türkiye'yi bekleyen muhtemel tehlikelerden bahsetti. 

"Sürgündeki Nazım Hikmet'in devlete yardım için alyansını vermek istemesinin derin anlamı yok mu? Bu soruyu yöneltmemin sebebi var: Erdoğan'ın/AKP'nin iktisat politikası kuşkusuz tartışılsın. Karşıt fikir zenginliktir. Ve fakat: Kimileri istiyor ki; iktidar gitsin de isterse devlet çöksün!" ifadelerini kullanan Yalçın, ekonomi programı başarısız olan hükümetin zaten gideceğini fakat kalıcı olanın 'millet' olduğunu vurguladı. 

Yalçın, "Bir devleti kurmak için bin sene ister, yıkmak için bir saat yeter. Erdoğan gitsin diye devleti çökertmeyin! Bu gök kubbe çökerse hepimiz altında kalırız. Kimsenin maaşının, gelirinin kesilmesi veya en hafifiyle alyans bağışında bulunmaması vb. için sakinleşmeye, sağduyuya ihtiyacımız var. Sosyal medyada yazıp çizerek devlete-ülkeye olan güveni yok etmeyiniz" diye yazdı. 

Eleştiriler haklı bile olsa ekonomiyi sürekli kötülemenin ve toplumda güvensizlik yaratmanın kimseye bir faydası olmayacağını dile getiren Soner Yalçın, yazısını şöyle bitirdi: "Günümüzde siyasetin salt çatışma ekseninde olmasıdır bunun sebebi... Sadece kendi mahallesinin haklılığı üzerinden yapılan yüzeysel tartışmalar insanı-toplumu sertleştiriyor. Sahi, kırıp dökmeden konuşabilmek-yazabilmek mümkün değil mi?" 

Bu yazısının ardından sosyal medyada bir anda Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin hedefi haline gelen Yalçın, Twitter'da Sözcü'deki yazısından alıntılar paylaştığı şu mesajının ardından tam bir linç girişimiyle karşılaştı:

"Kimileri istiyor ki; iktidar gitsin de isterse devlet çöksün. Ekonomi programı başarısız olan her hükümet gidicidir. Zaten iktidarlar gelip geçicidir, kalıcı olan millettir. Bir devleti kurmak için bin sene ister, yıkmak için bir saat yeter. Erdoğan gitsin diye devleti çökertmeyin."

Son dakika: PKK'lı terörist Mehmet Kopal Fransa'dan Türkiye'ye getirildi! Son dakika: PKK'lı terörist Mehmet Kopal Fransa'dan Türkiye'ye getirildi! Haberi Görüntüle

FETÖ FİRARİLERİNİN AĞZI KÖPÜRDÜ

OdaTV'ye yönelik FETÖ kumpası sonucu 2011 ve 2012 yıllarını cezaevinde geçiren Soner Yalçın'a sosyal medyada en çok yüklenenler FETÖ firarileri oldu. 

FETÖ'nün kapatılan Cihan Haber Ajansı'nın eski müdürü, Zaman gazetesi yazarlarından Bülent Korucu "Bu bile defansa geldiğine göre durum vahim demektir" diye yazarken, örgütün sosyal medya tetikçisi Emrullah Uslu ise şu mesajı paylaştı: "Ergenekon Terör Örgütü/Perinçek'in çocukları hiç değişmez. Kimi doğrudan RTE destekçisidir (bkz Nedim Şener, kimi kripto destekçi, bkz Soner Barışes, Tele1 vd..."

Türkiye'de seçilmiş hükümete yönelik FETÖ imzalı her kumpasın içinde bulunan isimlerden Adem Yavuz Arslan da Soner Yalçın'ı linç yarışına imla hatalı şu mesajıyla katıldı: "Nedim'den sonra Soner'de Erdoğan'ın yardımına koşmuş..." 

FETÖ'nün yeminli tetikçilerinden, Kozanlı Ömer kod adlı emniyet imamının ulağı Cevheri Güven ise Soner Yalçın'ın bu mesajını Hablemitoğlu soruşturmasına bağladı. Mafya eskisi Sedat Peker'in mesajlarını paylaşırken Birgün gazetesinden kovulan firari casusluk sanığı Erk Acarer de tıpkı FETÖ'cü Güven gibi Soner Yalçın'ı Hablemitoğlu soruşturması ile ilişkili göstermek istedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading