Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sonar anketinden çıkan çarpıcı sonuçlar: Bu pazar seçim olsa...

Sonar anketinden çıkan çarpıcı sonuçlar: Bu pazar seçim olsa...

Sonar Araştırma'nın yayınladığı son anket, ekonomik sıkıntılara rağmen Türk milletinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik güçlü desteğini ortaya koydu. Çarpıcı araştırma, Kılıçdaroğlu konusunda da ilginç veriler sunuyor.

Gündem

23.01.2024, 19:17

Hakan Bayrakçı'nın sahibi olduğu Sonar Araştırma, yapılan son anket sonuçlarını paylaştı. 6-12 Mayıs tarihleri arasında 2 bin 840 kişiyle görüşülerek elde edilen veriler, yaşanan ekonomik zorluklara rağmen Türk milletinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini ortaya koydu. 

Sonar'ın "Yapılacak ilk seçimde kimi cumhurbaşkanı görmek istiyorsunuz?" sorusuna ankete katılanların yüzde 39,2'si 'Erdoğan' cevabı verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş, Erdoğan'ı yüzde 15,7 ile takip ederek ikinci sırayı aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Yavaş'ın arkasından gelerek yüzde 12,5'lik oranla üçüncü oldu. 

İmamoğlu'nun yüzde 8'le Meral Akşener, onu da yüzde 4,7 ile Selahattin Demirtaş takip etti. Sözkonusu anket, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun listede ancak altıncı sırada bulunduğunu gözler önüne serdi. Kılıçdaroğlu'na oyların ancak yüzde 3,9'u gitti. 

Sandık görevlileri kaç para alacak 31 Mart 2024? YSK sandık... Haberi Görüntüle

BU PAZAR SEÇİM OLSA...

Sonar Araştırma, vatandaşlara "Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusunu da yöneltti. Ankete katılanların yüzde 32,5'i bu soruya AK Parti cevabını verdi. CHP diyenlerin oranı yüzde 24,4 olarak gerçekleşirken İYİ Parti ise yüzde 15'le üçüncü sırada yer aldı. HDP'nin oy oranı ankette yüzde 8,6 olurken MHP ise yüzde 7,2 ile beşinci sırada yer buldu. 

Film gibi olay! 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyordu... İranlı Tom... Haberi Görüntüle

DAVUTOĞLU LİSTEYE GİREMEDİ

Diğer partilerin 'dip' yaptığını gösteren ankete göre DEVA Partisi (Ali Babacan) yüzde 2, Büyük Birlik Partisi (Mustafa Destici) yüzde 1,8, Memleket Partisi (Muharrem İnce) yüzde 1,6, Türkiye Değişim Partisi (Mustafa Sarıgül) yüzde 1,5, DSP (Önder Aksakal) yüzde 1,4 ve Yeniden Refah Partisi (Fatih Erbakan) yüzde 1,3 oranında oya ulaştı. Sonar anketi, Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi'nin yüzde 1'e bile ulaşamadığını gösterdi. 

AMASYA seçim sonuçları | 31 Mart 2024 Amasya'da hangi parti... Haberi Görüntüle

YÜZDE 74'LE EN TEMEL SORUN EKONOMİ

Sonar anketine göre vatandaşlar, en temel sorun olarak hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısını görüyor. Ankete katılanların yüzde 74,3'ü 'ekonomik sıkıntılar' seçeneğini işaretledi. Bu sorunu yüzde 3,5'le mülteciler, onu da yüzde 2,9'la adalet sistemi takip ederken katılımcıların yüzde 2,2'si 'muhalefet'i sorun olarak gördüğünü belirtti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading