Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son seçim anket sonuçları Millet İttifakı’nı üzecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan rakiplerine fark attı

Son seçim anket sonuçları Millet İttifakı’nı üzecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan rakiplerine fark attı

Son anket sonuçlarına göre, Türkiye'yi bu süreçte en iyi yönetecek isim kim sorusuna açık ara farkla Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtı verildi. Millet İttifakı’nı üzecek seçim anketine göre, Erdoğan en yakın isim olan Ekrem İmamoğlu’nu oy oranında ikiye katladı.

Gündem

12.03.2024, 20:25

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken araştırma şirketleri seçimlere ilişkin yapmış oldukları anketleri paylaşmaya başladı. Anadolu Stratejik Planlama ve Araştırma Merkezi (ASPAM) 15 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında 30 büyükşehirde 8 bin 200 kişiyle yaptığı anketin sonuçlarını göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en yakın rakibine ciddi bir fark atarak oy oranında birinci sırayı aldı.

Türkiye'yi bu süreçte en iyi yönetecek isim kim sorusuna açık ara farkla Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtı verilen ankette katılanların yüzde 36,3'ü 2023 seçimlerinde Erdoğan'ı aday görmek istediklerini belitti. Erdoğan'a en yakın isim ise yüzde 15,1 ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. İstanbul’da başarısız projeler ile İstanbul’da yaşayan vatandaşın gözünden düşen İmamoğlu’nun çeşitli yanlı anket şirketlerince oy oranı kabartılıyordu. Son anket sonuçlarında ortaya çıkan verilere doğrultusunda İmamoğlu, vatandaştan beklediğini bulamadı.

Anadolu Stratejik Planlama ve Araştırma Merkezi (ASPAM), 15 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında 30 büyükşehirde 8 bin 200 kişiyle yaptıkları kapsamlı anketin sonuçlarını açıkladı.

30 bin TL'lik yardım! Turgut Altınok minibüs esnafına müjdeyi verdi:... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BÜYÜK FARK ATTI! MERAL AKŞENER VE KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA KÖTÜ HABER

Ankette katılımcılara, Türkiye'nin içinde bulunduğu süreci en iyi yönetecek ismin kim olduğu sorusu yöneltildi. Seçmenlerin yüzde 47,1'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıtını verirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını diyenlerin oranı yüzde 17,1, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener diyenlerin oranı ise yüzde 11'de kaldı.

Memurların maaşları bayramdan önce mi, sonra mı yatacak 2024? Memur... Haberi Görüntüle

TÜRK HALKI 2023'TE ERDOĞAN'I ADAY GÖRMEK İSTİYORLAR

Katılımcılara, 2023 seçimlerinde aday görmek istedikleri isim de soruldu. Bu soruya yüzde 36,3 Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 15,1 Ekrem İmamoğlu, yüzde 14,2 Kemal Kılıçdaroğlu yanıtı geldi.

AĞRI seçim sonuçları | 31 Mart 2024 Ağrı'da hangi parti... Haberi Görüntüle

CUMHUR İTTİFAKI AÇIK ARA ÖNDE! MİLLET İTTİFAKI GERİDE KALDI

Son olarak, "Pazar günü seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 34,8'i AK Parti, yüzde 25,2'si CHP, yüzde 12,9'u ise MHP yanıtını verdi. Ankette HDP yüzde 10,2 ile 4'üncü, İYİ Parti ise 10,1 ile 5'inci sırada yer aldı. Buna göre Cumhur İttifakı oy oranı yüzde 47,7 oy toplarken Millet İttifakı da yüzde 35,3 oy alabildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading