Yandex Metrica

Son dakika: Ziraat Bankası'na borcu olan herkesi ilgilendiriyor! 1 yıl boyunca ertelendi

Son dakika: Ziraat Bankası'na borcu olan herkesi ilgilendiriyor! 1 yıl boyunca ertelendi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili şiddetli bir şekilde etkileyen depremlerin ardından Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden dev bir hamle geldi. Bu kentlerdeki tarımsal üreticilerin ilgili bankalara olan borçları 1 yıl süre ile ertelendi. 

Gündem

23.01.2024, 20:29

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelenen depremlerin ardından ekonomik kalkınmanın hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi maksadıyla alınan kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu kararlara göre Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan tarımsal üreticilerin borçları 1 yıl süreyle ertelendi. 

Söz konusu kararın Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'yı kapsadığı belirtildi.

Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha çökertildi: 8 şüpheli yakalandı Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha... Haberi Görüntüle

BORÇ ERTELEME KARARINDAN KİMLER YARARLANACAK?

Bu erteleme kararından ilgili illerde, tarımsal ürünleri-varlıkları (ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, işletme tesisleri, ahırları, seraları ve benzeri) zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) veya Tarım ve Orman Bakanlığının diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olup, üretim faaliyetlerine devam eden gerçek veya tüzel kişi üreticiler, iktisadi işletmeler, birlik ve kooperatifler yararlanacak.

Anapara borcu 250 bin TL altında olan kişilerin herhangi bir işlem yapmasına gerek bulunmazken 250 bin TL üstünde borcu olan vatandaşların banka ya da Tarım Kredi Kooperatifine başvuru yapması gerekecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading