Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Yediiklim soruşturmasında MASAK devreye girdi

Son dakika: Yediiklim soruşturmasında MASAK devreye girdi

KPSS soruşturmasının üçüncü gününde devreye MASAK girdi. Kurum, Yediiklim Yayınevi yöneticilerinin mali kayıtlarını ve bankalardaki hesap hareketlerini mercek altına aldı.

Gündem

23.01.2024, 19:38

31 Temmuz’da yapılan ve soruların Yediiklim Yayınevi tarafından ele geçirildiği iddiasıyla iptal edilen KPSS sınavı hakkındaki soruşturmada üçüncü güne girildi. 

ÖSYM eski Başkanı Halis Aygün’ün görevden alınmasına ve şüpheli Yediiklim Yayınevi hakkında soruşturma açılmasına sebep olan olaya yönelik ilgili tüm devlet kurumları teyakkuzda.

Yeni ÖSYM Başkanı Ersoy, göreve atanmasının üzerinden daha 24 saat geçmeden, dün öğlen saatlerinde kameralar karşısına geçerek yaptığı ilk açıklamasında, adaylardan özür dileyerek, sınavın iptal edildiğini, KPSS’ye ilişkin yeni takvimin de 17 Eylül’den itibaren işleyeceğini söyledi. 

Film gibi olay! 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyordu... İranlı Tom... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ İNCELEME BAŞLADI

2 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla inceleme başlatan Devlet Denetleme Kurulu, şüpheli bulgulara rastladı. Daha sonra soruşturma genişletildi.

Başlatılan incelemede bir dershanede sınavdan kısa bir süre önce yapılan KPSS denemesindeki soruların bazılarının soru kitapçığında yer aldığı da belirlendi. Aynı dershanede eğitim alan öğrencilerden 21’inin sınavdaki yanıtlarının aynı olduğu kaydedildi.

Türkiye yasta CHP kutlamada! 12 şehidimizden utanmadan göbek attılar! CHP'li... Haberi Görüntüle

MASAK DEVREDE

Soruşturmada MASAK da devreye girdi. Yediiklim Yayınevi yönetici ve uzmanları ile ÖSYM çalışanlarının banka hesap hareketleri inceleniyor. Para transferi olup olmadığı araştırılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading