Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Veriler açıklandı! Okullaşma oranı rekor kırdı

Son dakika: Veriler açıklandı! Okullaşma oranı rekor kırdı

Son dakika haberleri... MERNİS kayıtları ve MEB verileri kullanılarak hazırlanan verilere göre, okul öncesinde 5 yaşta okullaşma oranı yüzde 93,78’e, ilkokulda yüzde 99,63’e, ortaokul kademesinde yüzde 99,44’e ve ortaöğretimde ise yüzde 95,06’ya çıktı. 

Gündem

23.01.2024, 19:54

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, özellikle son bir yılda okul öncesi ve ortaöğretimdeki iyileştirmelere dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ramazan ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında ödenecek' Haberi Görüntüle

SADECE BİR YILDA YÜZDE 78'DEN YÜZDE 94'E YÜKSELDİ

Öncelik verdikleri alanların başında okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını OECD ortalamasına ulaştırmak olduğunu belirten Bakan Özer, şunları kaydetti: "Bu amaçla Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde 3 bin yeni anaokulu yapmak üzere yoğun çalışmalarımıza başladık. Bir yıl gibi kısa sürede 1.800 yeni anaokulu ve 14 bin 80 yeni ana sınıfı açtık. Bu projeye başladığımızda, Türkiye'de toplam anaokulu sayısının 2 bin 782 olduğu göz önüne alındığında bir yıl gibi kısa sürede alınan mesafe çok belirgindir. Bu sayede okul öncesinde 5 yaşta bir yıl önce yüzde 78 olan okullaşma oranı, yüzde  94'e yükseldi. Çalışmalarımız, planlanan takvime göre ilerliyor. Bu oranı, 2022 yılı sonuna kadar yüzde 100'e çıkaracağız."

Terör propagandası! Netflix'in '3 cisim problemi' dizisinde skandal: PKK'yı temsil... Haberi Görüntüle

ASIL İYİLEŞTİRME ORTAÖĞRETİM SEVİYESİNDE YAPILDI

İlkokul ve ortaokul kademelerinde okullaşma oranlarının yaklaşık %100'e ulaştığını belirten Bakan Özer, okul öncesinden sonra asıl iyileştirmeyi ortaöğretim seviyesinde yaptıklarını vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu: "Son 20 yılda ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 44'ten yüzde 90'a yükseldi. Özellikle, 4+4+4 sistemine geçilmesi, ortaöğretimde okullaşmanın bu düzeye ulaşmasında önemli rol oynadı. Ortaöğretimde okullaşma oranı bir yıl önce yüzde 90'lar seviyesindeydi. Son bir yılda özellikle ortaöğretimde devamsızlık ve terk oranlarının azaltılmasına odaklandık. Bu kapsamda çok sayıda projeyi aktif uyguladık. Özellikle mesleki eğitim merkezlerine ağırlık verdik. Tüm bu çalışmalar kısa sürede meyvelerini verdi ve bir yıl gibi kısa sürede ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 90'dan yüzde 95,06'ya yükseldi."

Murat Kurum İstanbullulara gerçeği açıklayınca İmamoğlu'nun eli ayağına dolaştı! Hafriyat... Haberi Görüntüle

TÜM KADEMELERDE OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 94'ÜN ÜZERİNDE

Son 20 yılda okullaşma oranlarının tüm eğitim kademelerinde artık yüzde 94'ün üzerine çıktığını belirten Bakan Özer, bu iyileştirmelerden en fazla kız çocuklarının yararlandığının altını çizerek "2000'li yıllarda ortaöğretimde kızların okullaşma oranı yüzde 39,2 iken bugün bu oran, yüzde 95'e yükseldi. Dolayısıyla ülkemizde eğitimin tüm kademelerinde son 20 yılda kız çocuklarının okullaşma sorununun çözümünde çok çok büyük mesafeler katedildi." ifadelerini kullandı.

Gelecek bir yılda ortaöğretimde okullaşma oranını yüzde 100'e ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Bakan Özer, "Ortaöğretimde okullaşmayı % 100'e çıkarmak için yakında kapsamlı bir projeye başlıyoruz. Ortaöğretim çağ nüfusunda okullaşmayan tüm gençlerimize tek tek ulaşarak koşullarına uygun okullaşma seçeneklerinden faydalanmalarını sağlayacağız." açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading