Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Ünlü futbolcu FETÖ'den hapis yatacak! Süper Lig'in gol kralına 6 yıl hapis cezası

Son dakika: Ünlü futbolcu FETÖ'den hapis yatacak! Süper Lig'in gol kralına 6 yıl hapis cezası

FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin yeni karar açıklandı. Süper Lig'te gol kral olan Zafer Biryol ve İsmail Şengür ile menajer Ersin Güreler 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapse çarptırıldı.

Gündem

19.03.2024, 22:26

Yargıtay 3. Ceza Dairesi FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin davada yargılanan sanıklar eski futbolcular Zafer Biryol ve İsmail Şengül ile menajer Ersin Güreler'e verilen 6 yıl 3 ay hapis cezalarını onadı. Daire, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesinin 20 Ocak 2020'de 6 sanık yönünden verdiği mahkumiyet kararlarına ilişkin temyiz incelemesini tamamladı. 

Murat Kurum son anket sonuçlarını açıkladı: '1,8 puan öndeyiz' Haberi Görüntüle

6 YIL 3'ER AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDILAR 

Alınan karara göre, eski futbolcular Zafer Biryol ve İsmail Şengül ile menajer Ersin Güreler'in, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapse çarptırılması kararları onandı. Kararda, bu sanıklar hakkında yargılama sürecindeki usuli işlemlerin kanuna uygun olarak yapıldığı, hükme esas alınan tüm delillerin hukuka uygun olarak elde edildiği bildirildi.

MSB duyurdu! Örgütteki çözülme hızlanıyor: PKK'dan kaçan terörist sınır karakoluna... Haberi Görüntüle

İKİ KİŞİ HAKKINDAKİ HÜKÜMLER BOZULDU 

Diğer yandan etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak üzere itirafçı olan ve cezalarında indirim yapılarak 2 yıl 1'er ay hapse mahkum edilen sanıklar Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç hakkındaki hükümler ise bozuldu. Dairenin kararında, bu sanıkların FETÖ'ye dair bildiklerini anlattıkları belirtilerek, sanıklara verilen cezada daha fazla indirim yapılması gerektiği ifade edildi. Kararda, örgüte ne şekilde katıldıkları da dahil olmak üzere, örgütsel faaliyetleri ve diğer örgüt mensupları hakkında konumlarına uygun bilgiler verdikleri anlaşılan bu sanıklar hakkında belirlenen cezada, Türk Ceza Kanunu'nun 221/4'üncü maddesi gereğince üst hadden indirim yapılması gerektiği aktarıldı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading