Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika! Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'ya karşı hamle! İlk veto hakkı kullanıldı

Son dakika! Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'ya karşı hamle! İlk veto hakkı kullanıldı

Alman Haber Ajansı DPA ve Financial Times'ın haberine göre, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımı ile ilgili ön müzakerelerin başlatılması konusunda yapılan oylamada veto hakkını kullandığı bildirildi.

Gündem

23.01.2024, 19:17

Alman Haber Ajansı DPA ve İngiliz Financial Times'ın haberine göre NATO temsilcileri Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılım müzakerelerini başlatmak amacıyla bugün toplantı yaptı. 

DEM'li belediyeden bir skandal daha! Engelli ve şehit yakınlarını kovdu DEM'li belediyeden bir skandal daha! Engelli ve şehit yakınlarını kovdu Haberi Görüntüle

TÜRKİYE HAYIR OYU KULLANDI 

Türkiye ise ön müzakerelerin başlamasını öngören oylamada veto hakkını kullandı. Türkiye'nin veto hamlesi ile Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılma süreci başlamamış oldu. Konuya dair resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı. 

Beyazıt'tan Ayasofya'ya Gazze'ye destek yürüyüşü: İstanbul Filistinli kardeşlerinin yanında! Beyazıt'tan Ayasofya'ya Gazze'ye destek yürüyüşü: İstanbul Filistinli kardeşlerinin yanında! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN ONAY VERMESİ GEREKİYOR 

Müzakerelerin başlaması, ve İsveç ile Finlandiya'nın NATO'ya üye olabilmesi için NATO üyesi tüm ülkelerin onayının alınması gerekiyor.

IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu IBAN kullananlar şimdi yandı! Artık o devir kapanıyor: Bakanlık duyurdu Haberi Görüntüle

ERDOĞAN 'ONAY VERMEYİZ' DEMİŞTİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ile Finlandiya'nın söz konusu hamlesi ile ilgili, "Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. Teröristleri teslim etmeyeceklerine dair mesajları var. Bu iki ülkenin NATO'ya girmelerine 'Evet' demeyiz" sözlerine yer vermişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading