Yandex Metrica

Son dakika: Ticaret Bakanlığı'ndan e-Ticaret deprem seferberliği

Son dakika: Ticaret Bakanlığı'ndan e-Ticaret deprem seferberliği

Son dakika haberleri... Ticaret Bakanlığı himayesinde, depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik) başlatıldı.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketinden zarar gören vatandaşlara destek olmak amacıyla e-ticarette 'Deprem Yardımlaşma Seferberliği' (e-Seferberlik) başlatıldı.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, "Gönüllülük esasına göre yürütülecek e-Seferberliğe ülkemizde faaliyet gösteren elektronik ticaret pazar yerleri, bu platformlarda faaliyet gösteren satıcılar ile kargo ve lojistik işletmecileri katılım sağlayacaktır" denildi.

İŞKUR 21 bin TL maaşla çalışacak 125 bin personel alımı yapacak: En az ilkokul mezunu olmak yeterli! İŞKUR 21 bin TL maaşla çalışacak 125 bin personel alımı... Haberi Görüntüle

KOMİSYON BEDELİ ALINMAYACAK

Açıklamada, münhasıran depremde öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satışının yapılacağı e-Seferberlik’te, elektronik ticaret pazar yerlerinin satıcılardan herhangi bir komisyon bedeli almayacağı, satıcıların da ürünlerini indirimli fiyatla satışa sunacakları kaydedildi.

Bu sayede, vatandaşların uygun fiyatla satın aldıkları ürünleri ihtiyaç sahiplerine hızlı bir biçimde ulaştırarak yaraların sarılmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Bakanlık açıklamasında, satın alınan ürünlerin deprem bölgesine nasıl gönderileceğine ilişkin olarak, "Vatandaşlarımızın satın aldığı ürünler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AFAD’ın belirleyeceği teslimat noktalarına bakanlığımız koordinasyonunda ilgili platformlar ile kargo ve lojistik işletmecileri tarafından ulaştırılacaktır" bilgisi yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading