Yandex Metrica

Son dakika: THY'den bir ilk! Kerkük'e doğrudan uçuş gerçekleştirildi

Son dakika: THY'den bir ilk! Kerkük'e doğrudan uçuş gerçekleştirildi

Son dakika haberleri... Türkiye'nin dünya markası Türk Hava Yolları (THY), bir ilki gerçekleştirerek Irak-Kerkük'e ilk kez doğrudan uçuş yaptı. TK6890 sefer sayılı uçak, daha önce askeri üs olarak kullanılan Kerkük Havalimanı'na saat 13:00'da iniş yaptı.

Gündem

23.01.2024, 19:59

Türkiye'nin en değerli markalarından biri olan Türk Hava Yolları, yeniliklerine devam ediyor. Bugün TK6890 sefer sayılı uçak, 10:30'da İstanbul Havalimanı'ndan Kerkük Havalimanı'na doğru hareket etti.

Uçak, 13:00'da daha önce askeri üs olarak da kullanılan Kerkük Havalimanı'na ulaştı.

Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi nerede, ziyaret saatleri kaç? Aziz Mahmut Hüdayi Türbesine nasıl gidilir? Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi nerede, ziyaret saatleri kaç? Aziz Mahmut... Haberi Görüntüle

UÇUŞA EŞLİK ETTİLER

Uçuşta, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Kerkük Valisi Rakan Said, Türkiye'den Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Irak Türkmenleri yetkilileri, DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar ve Kerkük Türkmen iş insanları da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Erdoğan ve Heniyye görüşmesine ilişkin açıklama! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Erdoğan ve Heniyye görüşmesine ilişkin açıklama! Haberi Görüntüle

IRAK'DA SEFER DÜZENLENEN ŞEHİR SAYISI 6'YA ÇIKTI

THY; Bağdat, Basra, Necef, Erbil ve Süleymaniye'den sonra Kerkük Havalimanı'yla Irak'ta doğrudan sefer düzenlediği şehir sayısını 6'ya çıkardı.

Elit Andaç Çam memleketi neresi, kimdir? Elit Andaç Çam kaç yaşında, instagram adresi ne? Elit Andaç Çam memleketi neresi, kimdir? Elit Andaç Çam kaç... Haberi Görüntüle

İLK TARİFELİ SEFER 16.40'TA

Aynı uçak akşam saat 16.40'ta Kerkük'ten İstanbul Havalimanı'na ilk tarifeli seferini icra edecek.

Türkiye günlerdir bu kazayı konuşmuştu! Acılı babadan Eylem Tok ve eski eşi Bülent Cihantimur'dan iki talep Türkiye günlerdir bu kazayı konuşmuştu! Acılı babadan Eylem Tok ve... Haberi Görüntüle

KERKÜK HAVALİMANI TARİHİ

Irak'ın Kerkük kentinde bulunan ve askeri üs olarak kullanılan Kerkük Havalimanı, 16 Ekim'de düzenlenen törenle resmen hizmete açılmış, 20 Ekim'den itibaren iç ve dış hat uçuşları başlamıştı.

Irak Sivil Havacılık Kurumu yaptığı yazılı açıklamada, Kerkük Havalimanı'nın tüm uluslararası standartlara uygun ve sivil uçuşlara hazır olduğunu belirtmiş, Kerkük Havalimanı'nın ülkedeki yolcu ve kargo taşımacılığına ciddi anlamda katkı sağlayacağını kaydetmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading