Yandex Metrica

Son dakika: Tahıl krizi için ilk görüşme gerçekleşti! Türkiye heyeti Moskova'da

Son dakika: Tahıl krizi için ilk görüşme gerçekleşti! Türkiye heyeti Moskova'da

Tahıl yüklü gemilerin Ukrayna'dan çıkışı için yürütülen "kırmızı hat diplomasisi" kapsamında Türk ve Rus askeri heyetleri Moskova'da görüştü. Toplantının olumlu geçtiği bildirildi.

Gündem

23.01.2024, 19:26

Gıda krizinin çözümü ve Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl yüklü gemilerin tahliyesine ilişkin Türk ve Rus heyetleri arasında yapılan toplantıda, "Sorunun çözümüne yönelik Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM heyetlerinin görüşmesi anlayış" belirtildi. 

Park Bo Ram kimdir, kaç yaşında vefat etti? K-Pop yıldızı Park Bo Ram neden öldü? Park Bo Ram kimdir, kaç yaşında vefat etti? K-Pop yıldızı... Haberi Görüntüle

GÖRÜŞMELERDEN OLUMLU SONUÇ ALINDI

Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna Savaşı kaynaklı 'gıda krizinin' çözümü için başlattığı diplomatik girişimler ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Rus ve Ukraynalı mevkidaşları ile yaptığı görüşmeler sonrası Türkiye ile Ukrayna ve Rusya arasında yürütülen 'kırmızı hat diplomasisi' olumlu sonuçlar vermeye başladı. 

Teröre geçit yok! BOZDOĞAN-24 operasyonunda 15 şüpheli yakalandı Teröre geçit yok! BOZDOĞAN-24 operasyonunda 15 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

TÜRK ASKERİ HEYET DÜN RUSYA'YA GİTMİŞTİ 

Bu kapsamda gıda krizinin çözülmesi, Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl yüklü ticari gemilerin tahliyesi, Borispol Havalimanı'nda kalan TSK'ya ait uçakların Türkiye'ye emniyetle ulaşımı gibi konuları ele almak üzere MSB'den bir askeri heyet dün Rusya'ya gitti. 

Büyük gün geldi! Irak'ta Erdoğan'ın ziyareti öncesi caddelere Türk bayrağı asıldı! Büyük gün geldi! Irak'ta Erdoğan'ın ziyareti öncesi caddelere Türk bayrağı... Haberi Görüntüle

GELECEK HAFTA DÖRTLÜ ZİRVE GERÇEKLEŞECEK

Başta tahıl yüklü ticari gemilerin Ukrayna limanlarından tahliye edilmesinin görüşüldüğü toplantıda, sorunun çözülmesi için Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BM arasında görüşmelerin yapılmasına yönelik bir ortaklık kurulmasının planlandığı öğrenildi. 

Bu kapsamda gelecek hafta Türkiye'de dörtlü bir zirve yapılacağı bildirildi. 

Irak'tan Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin açıklama: Büyük ve sürpriz bir anlaşmaya imza atılacak Irak'tan Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin açıklama: Büyük ve sürpriz bir anlaşmaya... Haberi Görüntüle

TÜRK GEMİSİ MARİOPOL'DEN AYRILAN İLK GEMİ OLDU 

Diğer yandan Moskova’daki görüşme ilk somut sonucunu da verdi. Uzun süren toplantının bitiminden sadece birkaç saat sonra günlerdir bekleyen Türk kuru yük gemisi, Ukrayna limanından ayrıldı. "Azov Concord" isimli Türk gemisi, Rus ordusu ve ayrılıkçıların kontrolündeki Ukrayna’nın Mariupol limanından ayrılan ilk yabancı gemi oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading