Yandex Metrica

Son dakika: Stokçular yandı! 2 milyon lira ceza ödeyecekler! AK Parti'nin kanun teklifi hazır

Son dakika: Stokçular yandı! 2 milyon lira ceza ödeyecekler! AK Parti'nin kanun teklifi hazır

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘stokçulara göz açtırmayacağız’ açıklamalarının ardından harekete geçti. Jet hızıyla hazırlanan kanun teklifi ile stokçuluk yapanlara 2 milyon TL üst banttan para cezası verilebilecek.

Gündem

23.01.2024, 18:27

AK Parti, stokçulukla ilgili 6585 sayılı Perakende Yasası'nda yer alan "piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelere verilen 50 bin ila 500 bin TL para cezasının alt ve üst sınırlarını yükseltecek bir kanun değişikliği teklifi hazırladı. 

Söz konusu kanun teklifine göre stokçuluk yapanlara verilen para cezasının alt sınırı 100 bin olarak belirlenirken sektöre ve ürüne göre, üst sınırı 2 milyon liraya çıkarılacak.

AK Parti'nin 9 maddelik torba kanun teklifinde stokçularla ilgili tek maddelik bir düzenlemenin yer alması kararlaştırıldı.

Survivor Ezgi Avcı kimdir, memleketi neresi? Ezgi Avcı kaç yaşında, instagram adresi ne? Survivor Ezgi Avcı kimdir, memleketi neresi? Ezgi Avcı kaç yaşında,... Haberi Görüntüle

ENERJİ ALANINDA YATIRIMCILARIN ÖNÜ AÇILACAK

Öte yandan torba kanunda enerji alanında yatırımcının önünü açacak; yerli yatırımcıyı teşvik edecek düzenleme yer alacak. Teklifte ayrıca aralarında Mersin ve Antalya gibi önemli limanların da bulunduğu 20'den fazla limanın işletme sürelerinin ihalesiz 49 yıla uzatılmasını öngörülen düzenleme yer alacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading