banner2

Son dakika: Sezgin Tanrıkulu'nun fezlekesi Cumhurbaşkanlığında

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi

Gündem 18.09.2023, 19:48
Abone ol
Son dakika: Sezgin Tanrıkulu'nun fezlekesi Cumhurbaşkanlığında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik iddiaları nedeniyle CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında Adalet Bakanlığından soruşturma izni istemişti.

Bakanlığın soruşturma izni vermesinin ardından başsavcılık Tanrıkulu hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" ve "Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçları yönünden hazırlanan fezlekeyi Adalet Bakanlığına göndermişti.

Edinilen bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Tanrıkulu hakkındaki fezlekeyi TBMM'ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığına gönderdi.

TANRIKULU NE DEMİŞTİ?

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, katıldığı bir canlı yayında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alarak "15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? Biz eleştirel yaklaşırız. TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız" demişti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!