• G.ALTIN

    3.522,82

  • DOLAR

    36,6383

  • EURO

    39,8878

  • BIST 100

    10.840,59

  • BITCOIN

    $84.414

Son dakika... Ramazan tebriğine tepki göstermişti! Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal gözaltına alındı

Son dakika... Ramazan tebriğine tepki göstermişti! Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal gözaltına alındı

Şirket içindeki Ramazan tebriğine tepki gösteren Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal gözaltına alındı.

Şirket içindeki Ramazan tebriğine tepki gösteren Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal gözaltına alındı.

Çalışanlarına ramazan ayının kutlanmamasına yönelik mail attığı gerekçesiyle hakkında resen soruşturma başlatılanZorlu Holding CEO'su Cem Köksal, gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Köksal hakkında "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan soruşturma başlatmıştı.

"İNANÇ, DÜŞÜNCE VE KANAAT HÜRRİYETİNİN KULLANILMASINI ENGELLEME"

Başsavcılıktan yapılan açıklamada "Bugün bir kısım sosyal ve görsel medya yayınlarına yansıyan, Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında tüm çalışanlarına yönelik ramazan ayının kutlanmaması içerikli mail atması olayıyla ilgili olarak 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri kullanılmıştı. 

Öte yandan Başsavcılığın Zorlu çalışanlarının CİMER'e çok sayıda şikayet maili göndermesi üzerine soruşturma başlattığı öne sürüldü.

Cem Köksal akşam saatlerinde gözaltına alındı.

ZORLU HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Bu arada Zorlu Holding'den bir açıklama yapılarak şirket CEO'su Cem Köksal'ın görevinden istifa ettiği bildirildi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal ve Grup şirketlerimizden Vestel CEO'su Ergün Güler arasındaki yönetim ilkelerine ilişkin şirket içi bir tartışmanın kamuoyuna yansıması sonucunda oluşan hassasiyeti paylaşıyor, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve grubumuzun konuya ilişkin duruşunu açıklamak amacıyla aşağıdaki bilgileri iletmek istiyoruz. 

Gerçekleşen bu durum Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal'ın 1 Mart 2025 tarihi itibrıyla görevinden istifa ettiğini bildiririz.

Zorlu Holding'in 1953 yılından bu yana aile değerleri ve iş ahlakına sahip ülkemizin milli ve manevi değerleriyle bütünleşen bir kurum olduğu kamuoyunun da malumudur. Grubumuzun, hissedarlarımızın ve tüm yönetim kadrolarımızın her zaman toplumsal konularda ne denli iç içe ve sorumluluk sahibi bir davranış içerisinde olduğu bilinmektedir. 

Zorlu Grubu olarak yaşanan bu gelişmelerden dolayı tüm paydaşlarımıza ve kamuoyuna üzüntülerimizi bildiririz."

 

Avatar
İdris Kartal