Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: ÖSYM'den KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavındaki iddialara ilişkin açıklama

Son dakika: ÖSYM'den KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavındaki iddialara ilişkin açıklama

ÖSYM, 18 Eylül Pazar günü yapılan KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavına ilişkin açıklama yaptı. ÖSYM, açılmış soru kitapçıklarının olduğu iddiasına ilişkin, "Dijital saate entegre kamera kayıtlarıyla sınavın güvenliği ile ilgili herhangi bir sorun olmadığı net olarak tespit edilmiştir." ifadesini kullandı.

Gündem

28.01.2024, 21:46

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 18 Eylül Pazar günü yapılan KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavında poşeti açılmış soru kitapçıkları olduğu iddialarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. 

Söz konusu açıklamada Şanlıurfa Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 630213024 numaralı salonda 2'nci sırada sınava giren adayın soru kitapçığının kendisine poşetsiz teslim edildiğini belirttiği aktarıldı.

2024 ÖSYM AİS başvuru ekranı! YKS 2. geç başvuru nasıl... Haberi Görüntüle

"POŞET SALON BAŞKANI TARAFINDAN ADAYLARIN HUZURUNDA AÇILDI"

Başkanlık tarafından yapılan inceleme sonucuna göre, sınav evrakı poşetinin salon başkanı tarafından saat 09.09'da sınav salonuna kapalı olarak getirildiği ifade edilen açıklamada, kapalı olan poşetin salon başkanı tarafından 09.39-09.41 saatleri arasında adayların huzurunda açıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Soru kitapçıkları poşetinin 09.58-09.59 saatleri arasında adayların huzurunda salon başkanı tarafından açıldığı, bu işlem esnasında adayların da gözlemlediği şekliyle soru kitapçıklarının en altında yer alan iki kitapçık poşetinin de tüm soru kitapçıklarının yer aldığı sınav evrakı poşeti ile birlikte hataen yırtılarak açıldığı, salon başkanı tarafından hataen yırtılarak açılan iki soru kitapçığından birinin, iddia sahibi adaya saat 10.00'da teslim edildiği anlaşılmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genç kızı böyle teselli etti: Ağlama yahu bizi... Haberi Görüntüle

"SINAVIN GÜVENLİĞİNDE SORUN OLMADIĞI NET OLARAK TESPİT EDİLMİŞTİR"

Bahse konu ifade ile ilgili yapılan bu tespitler ve değerlendirmeler ilgili adayla paylaşılmış ve dijital saate entegre kamera kayıtları izletilerek sınavın güvenliği ile ilgili herhangi bir sorun olmadığı net olarak tespit edilmiştir."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading