Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: MSB'den tahıl sevkiyatına ilişkin açıklama! 'Ukrayna'dan gemi çıkışı olmayacak'

Son dakika: MSB'den tahıl sevkiyatına ilişkin açıklama! 'Ukrayna'dan gemi çıkışı olmayacak'

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'İstanbul’da bulunan Müşterek Koordinasyon Merkezinde görevli Rus personel halen merkezdedir. Bekleyen tahıl yüklü gemilerin denetlenmesine ise bugün ve yarın devam edilmesi planlanmaktadır' ifadelerine yer verildi.

Gündem

23.01.2024, 20:00

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Rusya tarafından durdurulan tahıl sevkiyatına ilişkin açıklama yapıldı. 

Yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres riyasetinde 22 Temmuz'da imzalanan Karadeniz Tahıl Girişimi belgesi kapsamında Müşterek Koordinasyon Merkezi kurulduğu hatırlatıldı. 

Orgeneral Bayraktaroğlu'nun sınır ziyaretinde dikkat çeken görüntü: ASELSAN SURALP sınırın... Haberi Görüntüle

9,3 MİLYON TON TAHIL TAŞINDI

Merkezin çalışmaları sonucu bugüne kadar Ukrayna limanlarından 9,3 milyon ton tahılın ihtiyacı olan ülkelere emniyetle sevk edildiği bildirilen açıklamada, Rusya'nın, 29 Ekim'de Sivastopol'da gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle tahıl girişiminin geçici olarak durdurulduğunu BM ve Türkiye'deki makamlara ilettiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

İsmail Saymaz bile gerçeği gördü: Bir binayı bile almayı beceremiyorlar... Haberi Görüntüle

RUS PERSONEL HALA İSTANBUL'DA 

İstanbul'da bulunan Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde görevli Rus personel halen merkezdedir. Bu sürede Ukrayna'dan gemi çıkışı olmayacaktır. İstanbul önlerinde bekleyen tahıl yüklü gemilerin denetlenmesine ise bugün ve yarın devam edilmesi planlanmaktadır. Sorunun çözümü ve tahıl girişiminin bugüne kadar koordinasyon içerisinde başarıyla sürdürülen faaliyetlerinin devam etmesi için Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar muhataplarıyla ve ilgili makamlar da kendi aralarında görüşmelere ve koordinasyona devam etmektedir.

Bağcılar Meydanı’nda Ramazan coşkusu: Etkinlikler için plato kuruldu Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEK

Söz konusu görüşmelerde taraflara, dünya genelinde insanlığa olumlu etkisi olan ve tüm krizlerin iyi niyet ve diyalogla çözülebileceğini kanıtlayan bu girişimin devam etmesinin ve mekanizmanın devamını olumsuz etkileyecek her türlü provokasyondan uzak durulmasının önemi hatırlatılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edecektir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading