Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: MİT'ten Gara'da operasyon! PKK'nın sözde hava sorumlusu yok edildi

Son dakika: MİT'ten Gara'da operasyon! PKK'nın sözde hava sorumlusu yok edildi

Son dakika haberleri... MİT, PKK/KCK'nın sözde özel güç havacılık birimi sorumlularından 'Deniz Bahri' kod adlı Tekin Okan'ı Irak'ın kuzeyindeki Gara'da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Gündem

23.01.2024, 20:51

Kahraman Türk ordusunun eli kanlı terör örgütleriyle olan kararlı mücadelesi devam ederken MİT'ten Gara'da nokta operasyonu geldi.

MİT, PKK/KCK'nın sözde özel güç havacılık birimi sorumlularından 'Deniz Bahri' kod adlı Tekin Okan'ı Irak'ın kuzeyindeki Gara'da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Turgut Altınok'tan mal varlığıyla ilgili haberlere yalanlama: 'Moral bozukluğu ve... Haberi Görüntüle

HEDEF LİSTESİNE DAHİL EDİLDİ

Etkisiz hale getirilen teröristin 2018 yılında Şırnak şehir merkezine, 2021 yılının başlarında Diyarbakır ve Batman Havalimanına drone ile yapılan saldırıları yönettiği, saldırılarda kullanılan dronların projesini ve imalatını yaptığı tespit edildi. Geçmiş yıllarda Türkiye’de güvenlik güçlerine yönelik dron saldırıları düzenlemesi nedeniyle MİT tarafından hedef listesine dahil edildi.

Son dakika: İstanbul'da patlama! Ekipler bölgede Haberi Görüntüle

AJANLAR FİZİKİ TAKİBE BAŞLADI

PKK/KCK tarafından Suriye’den ve Irak’tan, güvenlik güçlerine ve sınır illerine yönelik gerçekleştirilen eylemlerde Tekin Okan'ın geliştirdiği dronlar kullanıldı. Bölgedeki güvenlik güçlerine karşı çok sayıda eylemde bulunan Okan, MİT’in saha ajanlarını devreye sokmasıyla takibe alındı. MİT’in saha ajanları, Tekin Okan’ın dronların imalatı ve yönetiminden sorumlu olduğu için Irak ve Suriye arasında sürekli hareket ettiği bilgilerini elde etti.

Açılmasına gerek yok demişti: Muhafazakar seçmene şirin görünmek isteyen İmamoğlu... Haberi Görüntüle

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Uzun süren takip faaliyeti sonrasında Irak ve Suriye arasındaki hareket rutinine MİT saha ajanları dahil oldu. MİT saha ajanları tarafından gelen güncel bilgiler neticesinde Irak/Gara’da gerçekleştirilen operasyon ile etkisiz hale getirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading