Yandex Metrica

Son dakika: Mısır Türkiye ile olan temaslarını sona erdirdiğini duyurdu

Son dakika: Mısır Türkiye ile olan temaslarını sona erdirdiğini duyurdu

Mısır Dışişleri Bakanı Semir Şükrü, Libya politikaları nedeniyle, Türkiye ile olan temaslara son verdiğini açıkladı.

Gündem

09.02.2024, 04:17

Türkiye ile Libya arasında imzalanan hidrokarbon anlaşması dünya gündeminde geniş yer edinirken Mısır ve Yunanistan söz konusu anlaşmadan rahatsız olduklarını dile getirmişti. 

TUS/1 sınav sonuçları nereden öğrenilir? 1. dönem TUS taban puan ve kontenjaları belirlendi mi? TUS/1 sınav sonuçları nereden öğrenilir? 1. dönem TUS taban puan... Haberi Görüntüle

MISIR NORMALLEŞTİRME SÜRECİNİ DURDURDU 

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye'nin Libya ile uluslararası hukuktan doğan haklarından yaptığı yasal anlaşmayı kabul etmeyerek görüşmelerin, "Türkiye'nin Libya politikasında bir değişiklik olmadığı" gerekçesi ile durdurulduğunu açıkladı. 

Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek kelime etmedi Ahmet Türk bir kez daha İstiklâl Marşı'na başkaldırdı: CHP tek... Haberi Görüntüle

NELER YAŞANMIŞTI? 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan oluşan heyet, 3 Ekim'de Libya'nın başkenti Trablus'a günübirlik resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti. Libyalı yetkililer ile görüşmeler yapılmış ve Libya tarafı ile hidrokarbonlar ve protokol alanlarındaki mutabakat muhtıraları imzalanmıştı.

Başbakan Abdulhamid Dibeybe, imzalanan anlaşmalardan memnuniyetini ifade ederek meydan okumuş, "Bazı ülkelerin Türkiye'yle imzalanan mutabakat muhtırasına karşı çıkması beni ilgilendirmiyor." demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading