Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! Kosova'daki gerilime Türkiye el attı! Çavuşoğlu devrede

Son dakika! Kosova'daki gerilime Türkiye el attı! Çavuşoğlu devrede

Son dakika haberine göre Kosova ile Sırbistan arasında sınırda artan gerilimin ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Sırbistan ve Kosova dışişleri bakanlarıyla görüştü. Kosova NATO gücü de tehdidin sürmesi halinde müdahaleye hazır olduğun bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 19:37

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan ve Kosova sınırındaki gerilim nedeniyle Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç ve Kosova Dışişleri Bakanı Donika Gervalla Schwarz ile ayrı ayrı birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, iki mevkidayına sağduyu çağrısı yaptı.

ABD'ye oğluyla kaçan Eylem Tok'un yeni planı ortaya çıktı! New... Haberi Görüntüle

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Bakan Çavuşoğlu muhataplarına, Türkiye’nin Balkanların barış ve istikrarına daima önem verdiğini, bölgede yeni gerilimler yaşanmasının kimsenin yararına olmadığını, sağduyunun hakim kılınması gerektiğini ve gerilimi azaltmak için Türkiye'nin üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu iletti.

2024 LGS başvuruları başladı! LGS başvurusu nasıl yapılır? MEB LGS... Haberi Görüntüle

NATO KOSOVA GÜCÜ'NDEN TEHDİT

Diğer yandanTürkiye'nin gerişimlerine eş zamanlı olarak NATO Kosova Gücü'nden de  (KFOR) flaş bir açıklama gedi. Söz konfusu açıklamada "Kosova'nın kuzeyinde istikrar tehlikeye girerse müdahale etmeye hazırız" ifadelerine yer verildi. NATO'dan yapılan açıklamada, Kosova'nın kuzeyindeki güvenlik durumunun gergin olduğu belirtilerek, "KFOR, durumu yakından takip ediyor ve istikrarın tehlikeye girmesi durumunda müdahale etmeye hazır." ifadesi kullanıldı. KFOR'un Kosova'daki tüm vatandaşların hareket özgürlüğü için çalıştığına işaret edilen açıklamada, "KFOR, sahada görünür ve güçlü bir duruş sergilemektedir. KFOR tüm muhataplarla iletişim halinde." değerlendirmesi yapıldı. Açıklamada, KFOR'un Belgrad-Priştine Diyalog Sürecini desteklediği belirtilerek, "Diyaloğun devam etmesi önemli. Bu bölge barışı ve güvenliği için önemli. KFOR, Kosova'daki güven ve huzuru sağlamak için gereken her türlü önemi alacaktır." ifadesine yer verildi.

Ayrıntılar geliyor...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading