Yandex Metrica

Son dakika! Korkunç depremlerde can kaybı 39 bin 672'ye yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının saat 21.30 itibarıyla 39 bin 672 olduğunu söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:27

Bakan Soylu, katıldığı bir televizyon programında Kahramanmaraş ve 10 ili vuran depremlerdeki son bilançoyu paylaştı.

"Şu ana kadar 39 bin 672 vatandaşımızı kaybettik" diyen Soylu, şöyle devam etti:

"Depremin ilk saatlerinden itibaren buradayız birçok arkadaşımızla beraber. Bu ağır deprem sürecindeki yaraları sarabilmek için hep birlikte burada bir mücadeleyi ortaya koymaya çalışıyoruz. Antakya'dayız şu anda. Biraz önce Osmaniye'deydik. Her bir bölgedeki çalışmaların koordinasyonu, genel değerlendirme yapıp anlık koordinasyonu gerçekleştirmek için tüm arkadaşlarımızla değerlendirme içerisindeyiz.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir kimdir? Murat Emir nereli, kaç yaşında? CHP Grup Başkanvekili Murat Emir kimdir? Murat Emir nereli, kaç... Haberi Görüntüle

"HASAR TESPİTLERİNDE HEMEN HEMEN YARI ORANDAYIZ"

Depremin ilk meselesi arama kurtarmadır. Şunu bir rakam olarak söyleyebilirim. Sadece arama kurtarma yapılan bina sayısı 20 binin üzerindedir. 82 bina da ağır hasar kodu konulmuştur.

10 ilde yaptığımız hasar tespitlerinde hemen hemen yarı orandayız. 82 bina hem yıkılmış hem ağır hasar olmuş hem de acil yıkılacak koduyla kodlanmıştır."

Arama kurtarma çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığını dile getiren Soylu, depremin hemen ardından yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Soylu, 6 Şubat sabahı 08.15 gibi Kahramanmaraş Havalimanı'na iniş yapmaya çalıştıklarını ancak şartları zorlayarak Gaziantep Havalimanına inebildiklerini anlattı.

Bakan Soylu, Gaziantep'ten görev alanlarına devam ettiklerini belirterek, "Kahramanmaraş'ta saat 09.15'de ilk gördüğüm tablo, Allah böyle bir felaketi kimseye yaşatmasın, Trabzon Caddesi'ydi. İnsanlar yardım istiyordu, o esnada depremin büyüklüğünün ne olduğunu hepimiz gördük" ifadelerini kullandı.

Bahar yeni bölümü bu akşam var mı? Bahar dizisi bugün var mı, yok mu? Bahar yeni bölümü bu akşam var mı? Bahar dizisi bugün... Haberi Görüntüle

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Programda, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yaşadığı bir olayı anlatırken Bakan Soylu'nun boğazı düğümlendi. 03-04 saatleri arasında bir enkazın başına gittiğini söyleyen Soylu, burada bir teyze ile arasında geçen diyaloğu aktarırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Bakan Güler rotayı belirledi: Hedefimizde Gara ve Kandil var Bakan Güler rotayı belirledi: Hedefimizde Gara ve Kandil var Haberi Görüntüle

"BENİM DEVLETİM GEMİŞ. 7 CENAZEM VAR AMA DEVLETİM GELİNCE AYAĞA KALKMAK ZORUNDAYIM"

Soylu, "Bazen görülen tablolar karşısında insan olarak etkileniyoruz. Anneler var, babalar var. Çocuksuz kalanlar, evlatlarını kaybedenler var. Ben bir enkaz başına gittim Maraş'ta. Sabah 03.00-04.00 arasıydı. Bir teyzemiz beni gördü. Yüzüme baktı, ayağa kalktı. 'Ne olur otur' dedim. 'Benim devletim gelmiş' dedi. '7 cenazem var ama devletim gelince ayağa kalkmak zorundayım' dedi. Bunu şunun için söylüyorum, büyük ve asil bir milletiz. Bu ekip inanıyorum ki, milletimize mahcup olmadan, gelecekte böyle bir şey olduğu zaman bu yıkıntıyla karşılaşmayacak anlayış bırakacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading