Yandex Metrica

Son dakika: Kılıçdaroğlu HDP ile Meclis'te görüştü

Son dakika: Kılıçdaroğlu HDP ile Meclis'te görüştü

Son dakika haberleri... Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, bugün saat 12.00’de HDP'yi ziyaret etti. Peki, Altılı koalisyon, ne talep etti, talepler nasıl karşılandı?

Gündem

23.01.2024, 20:36

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masaya geri dönmesiyle son bulan adaylık krizinin ardından Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıkladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına ilk tebrik masanın gizli ortağı HDP'den geldi. Kılıçdaroğlu da yaptığı açıklamada HDP'yi en kısa zamanda ziyaret edeceğini bildirdi.

Beylikdüzü-Avcılar D-100 karayolunda feci kaza: Çok sayıda ekip olay yerinde Beylikdüzü-Avcılar D-100 karayolunda feci kaza: Çok sayıda ekip olay yerinde Haberi Görüntüle

PKK İLE PAZARLIK ZİYARETİ ERTELENMİŞTİ

Sonrasında ise 18 Mart tarihinde CHP'nin HDP'yi ziyaret edeceği açıklandı. Zeytin Dalı Harekatı'yla 18 Mart 2018'de Afrin ilçe merkezinin eli kanlı terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenmesinin üzerinden beş yıl geçti. Ayıca 18 Mart Cumartesi günü Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi"nin 108. yıl dönümü. Yani şanlı Türk ordusu Çanakkale'de işgalcileri püskürtmüştü. Kılıçdaroğlu'nun 18 Mart tarihinde HDP'yi ziyaret edecek olması büyük tepki çekmişti. Gelen tepkiler üzerine ziyaret ertelenmişti.

Türkiye'den ilk temas: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşı ile görüştü: Gerilimi azaltın Türkiye'den ilk temas: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşı ile... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU, HDP İLE NE GÖRÜŞTÜ?

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bugün saat 12.00'de HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ı ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. TBMM'de gerçekleşen görüşmede Altılı koalisyon, ne talep etti, talepler nasıl karşılandı?

İSPARK otomobil otopark ücreti 2024 | Yol üstü 0-1 saat, 1-2 saat ne kadar? İSPARK otomobil 2-4 saat, 8-12 saat ve tam gün kaç para? İSPARK otomobil otopark ücreti 2024 | Yol üstü 0-1 saat,... Haberi Görüntüle

''KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜM ADRESİ TBMM'DİR''

''Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir.'' diyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı;

''TBMM'nin varlığı sorunları çözen bir Meclis olmasından kaynaklıdır. Biz milletin sağduyusuna güvenerek var olan sorunların tamamını çözmeye hazırız. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Ben özellikle basın mensuplarından istirhamım, toplumu ayrıştıran dilden kaçının. Medya bu sorumluluğun farkına varmalı. Gülmek varken bu kavga neden? Kavgayı bitireceğiz. Bu ülkede kavgayı bitireceğim, söz veriyorum. İnancı kimliği ne olursa olsun insan insandır. Meclis'te konuşma yapılınca bilinmeyen bir dil deniliyor. TRT'nin Kürtçe yayını var. Neden bilinmeyen yazıyorsunuz? Devlete çifte standart yakışmaz. Herkesin diline saygı göstereceksiniz. Bu emperyal güçlerin Türkiye'ye uyguladığı bir oyundur. Bu oyundan kurtaracağız Türkiye'yi. Yeni bir başlangıç yapacağız. Ahlaklı bir başlangıç. Kavgadan arınan bir başlangıç."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading