Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika... Kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

Son dakika... Kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, tasarruf vurgusu yaparak "İnsanımızın tasarruf alışkanlığında döviz ve altın ağırlıklı yer tutuyor. Milletime sesleniyorum verim ekonomisinden yana olalım. İsraf ekonomisini bir kenara koyalım." ifadelerini kullandı.

Gündem

22.02.2024, 18:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

2024 MSÜ sınav sonuçları açıklandı mı? MSÜ sonuçları nereden nasıl... Haberi Görüntüle

"ÜZERİMİZE DÜŞENİYAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye'yi hedefleriyle buluşturma mücadelemiz hız kesmeden sürüyor. Son Kabine toplantımızdan bu yana yine yoğun bir mesai içinde çalışmalarımıza devam ettik. 7 Temmuz'da Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Zelenski'yi ülkemizde ziyaret ederek gündemimizdeki konuları ele aldık. Savaşın sona erdirilmesine yönelik önerilerimizi paylaşarak bu doğrultuda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu vurguladık.  

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP-DEM gizli iş birliği içinde Haberi Görüntüle

"SON SEÇİMLERDE ELDE ETTİĞİMİZ BAŞARIYI YEREL SEÇİMLERLE TAHKİM EDECEĞİZ"

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde elde ettiğimiz başarıyı 31 Mart 2024 seçimleriyle tahkim etmek istiyoruz. Hükümet ile yerel yönetimler arasındaki uyumun kıymetini her geçen gün daha net bir şekilde görebiliyoruz. Milletimizin de desteğiyle inşallah bu tarihi fırsatın heba olmasına izin vermeyeceğiz.

2 organize suç örgütü daha çökertildi! Elebaşları dahil 25 kişi... Haberi Görüntüle

NATO ZİRVESİ

NATO zirvesine katılmak üzere Vilnius'a gittik. NATO zirvesi ülkemiz açısından terörle mücadele olmak üzere tezlerimizi dillendirdiğimiz önemli diplomatik kazanımlar elde ettiğimiz uluslararası bir toplantı oldu. İttifakın yanı sıra ülkemizin de güvenliğine katkı sunacak pek çok hususta mutabakata varıldı. Türkiye'nin beklentilerini açık ve net ortaya koyduk. Batı'da veba gibi yayılan İslam düşmanlığıyla mücadele noktasında ikazlarımızı yaptık. İsveç'in üyelik süreciyle ilgili atılacak adımlar ortak açıklamayla belirlendi. Meclis'imizin açılmasıyla birlikte üzerimize düşeni yapacağız. Komşularımız başta olmak üzere bizim hiçbir ülke ile çözülemeyecek sorunumuz yoktur. AB'ye tam üyelik sürecimizin canlandırılması, gümrük birliği anlaşmasının güncellenmesi temel başlıklarda artık ilerleme sağlamak istiyoruz. Hem ülkemizin hem de Avrupa Birliği'nin çıkarına olacak bu hamlelerin neticelerini yakında göreceğiz. 

Son şeklini Fetullah Gülen veriyordu! FETÖ’nün Siyaset Mahrem Yapılanmasının bilinmeyenleri... Haberi Görüntüle

KÖRFEZ TURU VE YAPILAN ANLAŞMALAR

Ziyaretler son derece başarılı ve verimli geçti. Suudi Arabistan ile imzaladığımız 5 anlaşmayla iş birliğimizi daha da ileriye taşıdık. BAE, ülkemizi bölgedeki en önemli ticari ve ekonomik ortakları arasındadır. Farklı alanlarda toplam değeri 50,7 milyar dolara ulaşan 13 anlaşma imzalanmıştır. Ülkemizin gurur kaynağı olan TOGG'u muhataplarımıza hediye ettik. TOGG'un tam not aldığını memnuniyetle belirtmek isterim. İHA, SİHA'larımız onlarca ülkenin semalarını koruyorsa TOGG'da Türkiye markasını yollara taşıyacaktır.

F-5 uçağı ne malı, hangi ülkenin? F5 özellikleri neler? Haberi Görüntüle

"KKTC'DE ÇÖZÜM İÇİN DAYATMALARA SON VERİLMELİ"

Ercan Havalima'nın bir kez daha Kıbrıs Türk halkına hayırlı olmasını diliyorum. Biz Ada'nın gerçekleri temelinde hiçbir zaman çözümden kaçmadık. Bu konudaki samimiyetimizi şimdiye kadar ki tüm süreçlerde gösterdik. Ancak bunun için karşımızdakilerinde dayatmalarda ısrar etmek yerine sahadaki durumu kabullenmesi gerektiği açıktır. KKTC'ye yönelik desteğimizin baki olduğunu, her alanda katkılarımızın artarak devam edeceğini vurgulamak istiyorum.

21-22 Mart Hakkari'de okullar tatil mi ilan edildi? Yarın kar... Haberi Görüntüle

"SON FETÖ'CÜ HAİN HESAP VERENE KADAR..."

Milletimizin 15 Temmuz gecesi yazdığı destanın büyüklüğünü her geçen yıl çok daha iyi anlıyoruz. Ülkemiz asıl bağımsızlığını hedef alan bir işgal girişimini püskürttü. Türkiye'nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Son FETÖ’cü hain de hukuk önünde hesap verene kadar, bu terör örgütüyle, uzantılarıyla ve destekçileriyle mücadelemizi sürdüreceğiz.

3. göz! ASELSAN'dan güvenlik güçlerine yeni armağan: Suçluyu anında tespit... Haberi Görüntüle

"HAVADA VE KARADA GÜÇLÜ BİR ALTYAPI KURDUK"

İklim değişikliğinin olumsuz yansımalarını ülkemiz de tecrübe etmektedir. Batı ve Güney bölgelerimizde meydana gelen orman yangınları bunun son örnekleridir. Selden etkilenen işverenlerimiz ile sigortalarımızın prim ödemelerini 1 yıl süreyle ertelediğimizi de duyurduk. Orman yangınlarıyla mücadelemizi başarılı bir şekilde yürütüyoruz. İzmir'deki yangına müdahele sırasında orman işçimiz hayatını kaybetti. Havada ve karada güçlü bir altyapı kurduk. Kendi ülkemizde yangınlara süratle müdahale ederken ihtiyacı olan diğer ülkelerin yardımına koşuyoruz. Rodos halkı başta olmak üzere Yunan komşularımıza buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Orman vatandır anlayışıyla hep birlikte ormanlarımızı korumaya devam edelim. Ülkemizin dört bir yanında başlayan hasat mevsimi de hububatın yüzde 65'i hasat edildi. Çiftçilerimiz ürünlerini teslim edene kadar alımlarımız devam edecektir.

Zehir tacirlerine izin yok! 53 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı Haberi Görüntüle

"NİCE MESELELERİ MİLLETİMİZLE BERABER AŞTIK"

Türkiye'nin son 10 yıldır maruz kaldığı siyasi, sosyal, ekonomik sıkıntılarının neredeyse hiçbiri tabii süreçlerin ürünü değildir. Sosyal fay hatlarımızda kırılmalara yol açmak için girişilen sayısız denemeleri milli birliğimize sıkı sıkıya sarılarak hep akamete uğrattık. Nice meselenin üstesinden milletimizin irfanı ve insanımızın sağduyusu sayesinde geldik.

Cübbeli Hoca, İsmailağa Cemaati'nden atıldı mı? Cübbeli Ahmet Hoca neden... Haberi Görüntüle

"KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİ 3 AY SÜREYLE UZATIYORUZ"

Yangınlar, seller, heyelanlar, kuraklık ve en önemlisi deprem afetleri. Ülkemizin dört bir yanında ciddi hasarlara yol açıyor. Gerçekleştiği alan ve etkilediği nüfus bakımından tarihimizin en büyük afeti olan 6 Şubat depremlerinin üzerinden henüz 5.5 ay geçti. Afetin etkilediği şehirlerimizde acil yıkılması gereken ve ağır hasarlı binaların enkazlarını tamamen kaldırdık. Orta hasarlı binalarla ilgili çalışmalar sürüyor. 180 bin civarında konut ve köy evinin inşa süreci başlamıştır. Yeni belirlenen ve zemin etütleri yapılan alanlarda hızla inşa çalışmalarına geçilmektedir. Şu an itibarıyla inşaatı tamamlanan köy evlerinden hak sahiplerine teslim edilenler var. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda Yerinde Dönüşüm'ü başlattık. 93 binden fazla depremzedemiz Yerinde Dönüşüm için başvurdu. Mücbir sebep düzenlemesini Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya illerimiz ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerimizde devam etmeye kararlaştırdık. 

Depremin istihdama etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıyoruz.

Siber dolandırıcılığa “SİBERGÖZ-26” darbesi: 21 ilde 75 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

"İSRAF EKONOMİSİNİ BİR KENARA KOYALIM"

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütme hedefi öyle akşamdan sabaha ortaya çıkmış bir strateji değildir. Bugün de Türkiye bu temel ekonomik hedefine bağlılığını sürdürmektedir. Türkiye'yi istihdamı ve üretimiyle büyütme hedefimizden en küçük bir geriye gidiş söz konusu olmayacaktır. Ülkenin ve toplumun tüm dengelerini bozan enflasyonla mücadeledir. Hiç şüphesiz finansal istikrar da bu tablonun ayrılmaz bir parçasıdır. Siyasi, ekonomik ve askeri olarak güçlenen dolayısıyla kendi politikalarını belirleyip hayata geçiren bir Türkiye fotoğrafı kimsenin işine gelmiyor. Sürekli gizli açık engellemelere maruz kalıyoruz. İnsanımızın tasarruf alışkanlığında döviz ve altın ağırlıklı yer tutuyor. Milletime sesleniyorum verim ekonomisinden yana olalım. İsraf ekonomisini bir kenara koyalım.

Büyük İstanbul depremi ne zaman? Uzman isim San Andreas Fayı'nı... Haberi Görüntüle

"İHRACATIMIZ VE TURİZMİMİZ HER AY REKORLAR KIRIYOR"

Türkiye gibi rezerv para veya petrol doğal gaz gibi karşılıksız gelir sağlayan kaynaklara sahip olmayan ülkenin çözüm yollarına ihtiyacı bulunuyor. Biz yaşadığımız tecrübeler ışığında ülkemizin önünde istihdam ve üretim dışında çıkış yolu olmadığına kanaat getirdiğimiz için kendi politikamızda ısrar ediyoruz. Tüm alanlardaki yaygın alt yapı büyümemizin en önemli itici gücüdür. İhracatımız ve turizmimiz neredeyse her ay rekorlar kırarak devam ediyor. Cari dengemizin en önemli handikapı olan enerji ithalatımızı keşfettimiz rezervlerle kademe kademe azaltacak olmamız hareket alanımızı daha da genişletiyor. İstihdamı 32 milyona yükselterek, ihracatı 254 milyar dolara ulaştırarak turist sayısını 52 milyona turizm gelirini 46,5 milyar dolara çıkartarak her alanda eşi benzeri görülmemiş başarılara imza atarak bu günlere getirdik. 

Ülkemizin ve milletimizin hiçbir kazanımından en küçük bir geri gidişe müsaade etmeyeceğiz.

Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a son seçim çağrısı: Ayrılamazsın bırakamazsın Haberi Görüntüle

EMEKLİYE ZAM MESAJI

Her alanda bütçe imkanlarını sonuna kadar zorlayan tasarruflarda bulunduk. Kamu işçisini ve memuru nasıl ortada bırakmadıysak, çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz.  Ek bütçede önceliğimizi deprem bölgesinin hızla ayağa kaldırılmasına verdik. Vergi artışlarından elde edeceğimiz geliri, başka yerlere aktarmayı vicdani olarak kabul edemeyiz. Yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı planlıyoruz. 

Valilik, şehirdeki tüm seçim afişleri toplattı: Adana'da bu iş kontrolden... Haberi Görüntüle

"FIRSATÇILARIN ÜZERİNE KARARLILIKLA GİDECEĞİZ"

Ne döviz artışıyla ne enflasyonla izah edilemeyecek yüksek fiyatlarda piyasayı sürekli yukarıya çekmek sonu olmayan kısır döngüye destek vermektir. Hiç kimsenin bilerek ve isteyerek ne kendisine ne evlatlarına ne de ülkesine böyle bir kötülük yapacağına ihtimal vermiyorum. İhmali ve kastı olanlar çıkarsa devlet olarak biz gerekeni yapmaktan eçkinmeyiz. Otomobil piyasasında görülen stokçuluğun önüne geçmek için denetimlerini arttırıd. Konut fiyatları ve kiralarla ilgili ilave ne tür adımlar atacağımıza dair değerlendirmelerimiz sürüyor. Fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğiz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading