Yandex Metrica

Son dakika: İzmir'de 4.9 büyüklüğünde deprem! Bir kişi hayatını kaybetti

Son dakika: İzmir'de 4.9 büyüklüğünde deprem! Bir kişi hayatını kaybetti

Son dakika haberleri... İzmir'in Buca ilçesinde, saat 03.29'da AFAD verilerine göre 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Manisa ve Aydın'ın ilçelerinde de hissedilen deprem paniğe neden oldu. Bakan Koca, "Panik sebebiyle toplam 64 kişi etkilendi. 1'i ağır 7 kişinin tedavisi sürüyor" dedi. Depremde bir caminin minaresi yıkıldı, 20 binada ise hasar var. Balkondan atlayan 18 yaşındaki Efe, hayatını kaybetti.

Gündem

23.01.2024, 20:01

İçişleri Bakanlığı AFAD Deprem Dairesinden alınan verilere göre, saat 03.29'da merkez üssü İzmir'in Buca ilçesinde, Richter ölçeğine göre yerin 14.47 kilometre derinliğinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem sırasında evinin balkonundan atlayan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi 18 yaşındaki Efe Altay Saral, ağır yaralı olarak kaldırılıp, tedavi gördüğü Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Camide örümcek adam paniği! Bayram namazına kostümle katılan kişi cemaatin gazabına uğradı! O anlar sosyal medya da çok konuşuldu! Camide örümcek adam paniği! Bayram namazına kostümle katılan kişi cemaatin... Haberi Görüntüle

13 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

İzmir'de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 13 artçı sarsıntı meydana geldiğini belirten AFAD, "İzmir ilimizin Buca ilçesindeki 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla en büyüğü 2.4 olmak üzere 13 artçı sarsıntı meydana gelmiştir. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamalarını önemle istirham ediyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı Kobani Davası'nda flaş gelişme! Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı Kobani Davası'nda flaş gelişme! Haberi Görüntüle

''İLK TESPİTLERİMİZE GÖRE METRO, TRAMVAY VE İZBAN TESİSLERİNDE BİR HASAR YOK''

Deprem sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şu açıklamalarda bulundu: "Merkez üssü Buca olan 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm itfaiye ekiplerimiz devriyede. Konak'ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre metro, tramvay ve izban tesislerinde bir hasar yok. Detaylı tarama sürüyor." 

Konut kredisi Nisan ayı faiz oranları ne 2024? 120 ay vade 1.5 Milyon TL hesaplamaları... Konut kredisi Nisan ayı faiz oranları ne 2024? 120 ay... Haberi Görüntüle

BAKAN SOYLU: CAMİ MİNARESİ YIKILDI

İzmir'in Buca ilçesinde, saat 03.29'da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Soylu, "İzmir Buca'da, saat 03.29'da gerçekleşen 4.9 büyüklüğünde depremde şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. 2 vatandaşımız panikle atlama sonucu yaralanmış, bir cami minaresinde de hasar meydana gelmiştir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir" ifadelerini kullandu.

MSB duyurdu: Sınırda 2 PKK'lı terörist teslim oldu MSB duyurdu: Sınırda 2 PKK'lı terörist teslim oldu Haberi Görüntüle

VALİ KÖŞGER: HERHANGİ BİR SIKINTI OLMADI

Depremin ardından açıklamada bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Kıymetli İzmirliler. Öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak'ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Tekrar geçmiş olsun" mesajını paylaştı.

Alevler hızla büyüdü! Esenyurt’ta mobilya imalathanesinde yangın! Alevler hızla büyüdü! Esenyurt’ta mobilya imalathanesinde yangın! Haberi Görüntüle

BAKAN SOYLU İZMİR'DE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merkez üssü Buca ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde depremin ardından İzmir'e geldi. Bakan Soylu, deprem nedeniyle Konak ilçesine bağlı Kubilay Mahallesi'nde minaresi yıkılan Selahattin Oğlu Cami ve çevresinde incelemelerde bulundu, vatandaşlarla görüştü. Burada konuşma yapan Bakan Soylu, "Bu yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım. Allah muhafaza böyle bir yapı stokunda İzmir'de beklenen bir depremle karşılaşırsak anlaşılıyor ki daha sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz. Daha büyük, içimizi acıtacak, ülkemizi üzecek sorunlar ve maliyetler oluşturabilir. Bu açıdan buradaki yapı stokunu gördükten sonra bir kez daha oturup İzmir hakkında hep beraber değerlendirme yapmak lazım" diye konuştu.

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında kavga mı etti, neden? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında kavga mı etti,... Haberi Görüntüle

SOYLU: 3 VATANDAŞ YARALANDI

3 vatandaşın yaralandığını belirten Bakan Soylu, "Gece yarısı 03.29 civarında İzmir'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmada 14.4 kilometre derinlikte meydana geldi. Gerek İzmir gerekse Ankara'daki ilgili bölümlerimiz değerlendirmelerini yaptı. 3 vatandaşımız atlamak suretiyle yaralandı. Birisinin durumu ağır. Şu anda müdahalesi yapılıyor. Toplam 31 vatandaşımız panik sebebiyle hastanelere başvurdu. Buca'ya da geçeceğiz. Allah'a şükür can kaybı yok ama yaklaşık 20 kadar binada çatlaklar, bir takım hasarlar söz konusu. Bu konuda tespit yapacağız" sözlerine yer verdi.

Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel ile görüşecek mi? Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel ile... Haberi Görüntüle

DEPREMİN HASARI GÜN AYDINLANINCA ORTAYA ÇIKTI

İzmir'de merkez üssü Buca ilçesi olan 4.9 büyüklüğündeki depremde, hasarın boyutu gün aydınlanınca ortaya çıktı. Hasar-tespit çalışmaları sonrası zarar gören telefon ve internet hatları yenilenmeye başladı. Depremde Konak ilçesindeki Selahattin Oğlu Camisi'nin minaresi de hasar gördü. Depreme ilişkin açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Tüm İzmir'e geçmiş olsun. Konak'ta sadece bir yerde sıkıntı var. Tescilli bir bina olduğu için tespitleri yapıyoruz. Biraz sonra yıkım ekipleri gelecek. Çalışmaların ardından hemen bertaraf edip, yapımını gerçekleştireceğiz. Yapı stoğu olarak değerlendirdiğimiz zaman, kentsel dönüşüm diyoruz. Çok daha hızlı ve kararlı bir şekilde dönüşümün sağlaması için tüm kurumların beraber çalışması gerekiyor. Şu ana kadar ilçemizde başka bir sıkıntı görünmüyor. 500 yıllık bir cami bu. Zaten bölge olduğu gibi tescilli" dedi.



Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading