Yandex Metrica

Son dakika: İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı

Son dakika: İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı

Son dakika haberleri... İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından polis inceleme başlatırken AK Parti İstanbul İl Başkanı ve Valilik, Ömer Çelik ve Bakan Soylu'dan peş peşe açıklamalar geldi.

Gündem

27.01.2024, 06:53

Son dakika haberleri... İYİ Parti'nin Merter'de bulunan İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda binanın penceresine kurşun isabet ederken polis inceleme başlattı. 

Kurşunun il başkanlığında bulunan kafe bölümündeki bir koltuğa isabet ettiği, E-5 tarafından gelen kurşunla ilgili çalışma başlatıldığı bildirili. 

Kuzey Irak'ta PKK'ya yeni operasyon mu geliyor? SETA uzmanından dikkat çeken açıkama: DEM Parti detayı dikkat çekti Kuzey Irak'ta PKK'ya yeni operasyon mu geliyor? SETA uzmanından dikkat... Haberi Görüntüle

POLİS OLAY YERİNDE

Polis mensubu ve emniyet teşkilatı olay yerine geldi. Kamera görüntüleri izlenmeye alındı, incelemeler sürüyor.

Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu nedir? Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu... Haberi Görüntüle

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, bugün saat 11.00 sıralarında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerince, partinin Zeytinburnu'ndaki İl Başkanlığı binasına mermi isabeti olduğunun ihbar edildiği aktarıldı ve şu ifadelere yer verildi:

Yapılan ihbar üzerine, ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri olay yerine sevk edilerek, inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçikle bayramlaştı: Sınır ve ötesindeki tüm teröristler yok edilecek Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçikle bayramlaştı: Sınır ve ötesindeki tüm... Haberi Görüntüle

AK PARTİ İL BAŞKANI İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın önünde açıklama yaptı. "Saldırı derin şekilde bizi üzdü" diyen Kabaktepe'nin açıklaması şu şekilde:

Üzdü kelimesi az kalıyor. demokrasi hayatımızın varlığının göstergesi olan partilerimize bu saldırıyı kınıyoruz. Meral hanıma geçmiş olsun dileklerimi ilettim. İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür şiddet olaylaırnın karşısında durmayı başarabilmemiz lazım. Kısa sürede bu saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunacağına inanıyorum. Biz her zaman hep birlikte bu tip hain saldırıyı gerçekleştirenlere karşı durmaya devam edeceğiz.

Son dakika... Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'a seyahat uyarısı Son dakika... Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'a seyahat uyarısı Haberi Görüntüle

'SALDIRININ FAİLLERİ ORTAYA ÇIAKCAKTIR'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise saldırıyı lanetlediklerini söylerken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik provokatif ifadelerini kınadıklarını belirtti. Çelik Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İyi Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırıyı lanetliyoruz. İyi Parti’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız. Hiçbir provokasyon ve saldırı amacına ulaşamaz.

Siyaset kurumunun bu saldırılara  karşı kararlı ve sağduyulu bir duruş göstermesi önemlidir. Buna karşın Sn Akşener’in bu saldırıdan sonra Sn Cumhurbaşkanımızı suçlayan açıklaması ise sorumsuz ve provokatif bir yaklaşımdır.

MHP Meclis Üyesi Alparslan Karaaslan kimdir? MHP Meclis Üyesi Alparslan Karaaslan kimdir? Haberi Görüntüle

'CUMHURBAŞKANIMIZA DÖNÜL YAKIŞIKSIZ VE PROVOKATİF DİLİ KINIYORUZ'

Sn Akşener’in Sn Cumhurbaşkanımıza dönük kullandığı yakışıksız ve provakatif dili kınıyoruz.

İyi Parti il binasına yapılan saldırının failleri ortaya çıkacaktır. Özellikle seçime giderken tüm provokasyonlara karşı ortak tutum alınması önemlidir. En güçlü iradeyle siyaset kurumuna dönük saldırılara karşı duracağız.

Bunun kadar önemli olan ise sorumsuz açıklamalar yaparak provokasyona katkı sağlamamaktır. Sn Akşener doğrudan Sn Cumhurbaşkanımıza karşı yakışıksız bir dil kullanarak maalesef bu saldırıyla amaçlanan provokasyona katkı sağlayabilecek bir açıklama yapmıştır.

Sn Akşener şu anda bu saldırı karşısında tüm siyaset kurumunun ortak dayanışma tutumunun altını çizmelidir.  Bu lanetli saldırıyı sorumsuz yaklaşımlarla siyasi kazanç malzemesi yapmaya çalışmak, birileri tarafından üretilmek istenen ortama katkı sağlamaktan başka işe yaramaz.

Siyasi partilere yapılan saldırılar karşı durulması gereken eylemlerdir, sorumsuz yaklaşımlarla siyasi rant üretme malzemesi değildir. Bu sorumsuz yaklaşımlarla kimse siyasi rant elde edemez.

14 Mayıs’ta ülkemizi için demokratik bir yarışla seçim gerçekleştireceğiz. Bu ortamı lekelemek isteyen provokasyonlara karşı olduğumuz gibi, sorumsuz açıklamalarla bunlara destek veren siyasi yaklaşımlara da karşıyız.

Cumhurbaşkanımız tüm hayatı boyunca mücadelesini demokratik seçimler yoluyla verdi. Cumhurbaşkanımızın siyasi çizgisi provokasyonlara karşı demokratik siyasi mücadele temelinde, milletimizin desteği ve duasıyla inşa edilmiştir."

Doğu Ekspresi'ne 2 yeni hat Bakan Uraloğlu tarih verdi: Ankara-Tatvan ve Ankara-Diyarbakır seferleri... Doğu Ekspresi'ne 2 yeni hat Bakan Uraloğlu tarih verdi: Ankara-Tatvan... Haberi Görüntüle

BAKAN SOYLU: HEM PROVOKASYON HEM SİYASİ FIRSATÇILIK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından saldırı ile ilgili açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti İl Binasına saldırı, bir provokasyondur.
Olayı aydınlatmak için Polisimiz tahkikat yapmaktadır. Ancak olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon
hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır.

Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading