Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: İsveç'e nota verildi! Büyükelçi Dışişleri'ne çağırıldı

Son dakika: İsveç'e nota verildi! Büyükelçi Dışişleri'ne çağırıldı

NATO üyeliğiyle gündeme gelen ve Türkiye'ye terörle mücadelede konusunda işbirliği sözü veren İsveç'te terör örgütü PKK yandaşları skandal bir harekete imza attı. Yaşanan olayların ardından İsveç büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Gündem

22.03.2024, 05:07

Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan İsveç'in Ankara Büyükelçisi'ne, terör örgütü yandaşlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan propagandasıyla ilgili Türkiye'nin tepkisi iletildi.

İsmail Saymaz bile gerçeği gördü: Bir binayı bile almayı beceremiyorlar... Haberi Görüntüle

İSVEÇ'E NOTA VERİLDİ 

Diplomatik kaynaklar tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: 

PKK/PYD/YPG yandaşlarınca 11 Ocak günü Stokholm’de gerçekleştirilen, Sayın Cumhurbaşkanımızı da hedef alan terör propagandasıyla ilgili olarak İsveç’in Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak tepkimiz ifade edilmiştir.

Büyükelçiye, bu menfur eylemi şiddetle kınadığımız ve protesto ettiğimiz güçlü ifadelerle bildirilmiş, İsveç’in Üçlü Ahitname’yle verdiği taahhütlerin açık bir şekilde ihlali olan ve ülkemizin açıkça tehdit edildiği bu tür terör eylemlerine müsaade edilmemesi talep edilmiştir.

Bu çerçevede, eylemin faillerinin tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılması ve İsveç’in taahhütlerini yerine getirmesi yönündeki beklentimiz vurgulanmıştır.

Kaçak göçmenlere geçit yok! Bakan Yerlikaya Kalkan-16 operasyonunu duyurdu: 6... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU? 

Terör örgütü PKK/YPG, FETÖ ile birlikte İsveç'i teslim aldı. Başkent Stockholm'de belediye binasının karşısında eylem yapan terör örgütü üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketini darağacında sallandırdı.

O anları gösteren görüntülerle sosyal medyada propaganda klibi hazırlayan teröristlere İsveç polisinin herhangi bir müdahalede bulunmaması dikkat çekti. 

Fikir hürriyeti, ifade özgürlüğü ve demokrasi kılıfı altında Türkiye'ye saldıran terör örgütlerinin tamamına kucak açmış İsveç yönetimi, NATO'ya üyelik başvurusunun onaylanması karşılığında Türkiye'nin talep ettiği PKK, FETÖ ve DHKP/C üyelerini hâlâ teslim etmedi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading