Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: İran istihbaratına casusluk yapan savcı Davut Yılmaz ihraç edildi

Son dakika: İran istihbaratına casusluk yapan savcı Davut Yılmaz ihraç edildi

İran istihbaratı ile bağlantılı casusluk şebekesi ile ilişkisi ortaya çıkan Cumhuriyet Savcısı Davut Yılmaz, HSK İkinci Dairesi tarafından meslekten ihraç edildi. İstanbul'da avukat Nur Peker'e yönelik saldırıyı azmettirmekle suçlanan Yılmaz, 8 Şubat'ta açığa alınmış daha sonra tutuklanmıştı.

Gündem

23.01.2024, 22:13

Türkiye'deki İranlı muhaliflerin kaçırılması için 150 bin dolar karşılığında İranlı casuslarla anlaşan ve Cumhuriyet Savcısı olan Davut Yılmaz, HSK İkinci Dairesi tarafından meslekten ihraç edildi. 

2024 ORDU SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Ordu'da hangi... Haberi Görüntüle

SAVCILIKTAN İHRAÇ EDİLDİ 

HSK tarafından 8 Şubat'ta açığa alınan daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Yılmaz, İran istihbaratının Türkiye'de gerçekleştirmeye çalıştığı "muhalif kaçırma" operasyonu Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) radarına takılmış, geçtiğimiz Şubat ayında By Sağlam Savunma Sanayi şirketi sahibi İhsan Sağlam'ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli ile tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından açılan davada sanıkların, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç örgütüne üye olma", "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılmaları istenmişti.

Yerel seçimlere son 15 gün kaldı! AK Partili Osman Nuri... Haberi Görüntüle

42 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR 

Davut Yılmaz için 23 yıldan 42 yıla kadar, İhsan Sağlam için ise 24 yıldan 52 yıla kadar hapis cezası istenirken, diğer 14 sanık için farklı süreli hapis cezaları istenmişti. 

Anavatan Partisi'nden Cumhur İttifakı'na destek kararı: 'Birliğin gücüyle birlikte kazanacağız' Haberi Görüntüle

İRANLI MUHALİFLERİN KAÇIRILMASI İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPTI 

İddianameye göre savcı Davut Yılmaz ise 2019-2022 yılları arasında 3 ayrı İranlı rejim muhalifinin kaçırılmasında ve kaçırılma girişiminde Sağlam'la işbirliği yaptı. Yılmaz'ın, kamu otoritesinin imkanlarından faydalanarak örgütlü bir yapı oluşturduğu, bu yapının içerisinde Metin Ergün, Mehmet İyigün isimli eski polis memurları ile hiyerarşik bağ kurdu.

Kandil'i başlarına yıkıyoruz: 4 PKK'lı terörist havaya uçuruldu Haberi Görüntüle

YABANCI NUMARA İLE İLETİŞİM SAĞLIYORDU 

İddianamede, Yılmaz'ın bu eylemlerini +18....73 numaralı yurt dışı internet hattını kullanarak gizlilik içerisinde yürüttüğü, kamu görevini kullanarak örgütün hareket alanını genişlettiği anlatıldı.

Cübbeli Ahmet kalp krizi mi geçirdi? Ahmet Mahmut Ünlü yoğun... Haberi Görüntüle

SAVCILIK MAKAMINI KULLANARAK ÖRGÜTÜN İŞLERİNİ YAPIYORDU 

İddiaya göre, savcı Yılmaz, örgütün önüne çıkan yasal ve bürokratik engellerin kolayca aşılmasını ve ortadan kaldırılmasını sağlıyordu. Kaçırılması planlanan ancak kaçırılamayan koruma altındaki eski İran Deniz Kuvvetleri Subayı Mohammed Rezaei'nin gizli bilgileri 30 Ağustos 2019'da Savcı Davut Yılmaz tarafından UYAP'a giriş yapılarak elde edildi ve İran istihbaratına ulaştırıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading