Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: İki ilde kökünü kurutma operasyonu! 269 kişi yakalandı

Son dakika: İki ilde kökünü kurutma operasyonu! 269 kişi yakalandı

Son dakika haberleri... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Kocaeli ve Sakarya'da düzenlenen Kökünü kurutma operasyonunda toplamda 307 şüpheliden 269'u yakalandı.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:08

Sakarya ve Kocaeli'de düzenlenen "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda 307 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı, 269'u yakalandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli Emniyet Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar 20 operasyon yaptıklarını, Sakarya ve Kocaeli'de 21'inci ve 22'nci operasyonu gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bursa 25 Mart su kesinti listesi: BUSKİ | Orhangazi, Osmangazi... Haberi Görüntüle

269 KİŞİ YAKALANDI

Bakan Soylu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Yaklaşık 3 aylık projeli çalışma sonucunda gerçekleştirilen bir operasyon olarak, uyuşturucuyla mücadele, uyuşturucu satıcılarıyla, torbacılarla, bunları çekip çeviren organize suç liderlerine yapılan mücadele ile ilgili bu sabah yine hem Sakarya'da hem Kocaeli'de başarılı bir operasyon gerçekleşti. 3 aylık bir projeli çalışma bu. Kocaeli merkezli 111 ve Sakarya merkezli 196 olmak üzere toplamda 307 şüphelinin uyuşturucu madde ticareti suçundan yakalanması başta olmak üzere gerçekleşen operasyonda 2 ilde yaklaşık 2 bin 67 arkadaşımız, kahraman polisimiz, aynı zamanda 3 deniz liman botu, 2 helikopter, 11 mini İHA, 29 narkotik dedektör köpeğinin katılımlarıyla eş zamanlı gerçekleşti. 307 hedeften 269'u şu ana kadar gözaltına alındı."

Bakan Soylu yeni operasyonu canlı yayında duyurdu: Türkiye'nin alan baskısıyla uyuşturucu rotası değişmiştir.

Selçuk Bayraktar rakamları duyurdu: 'Yine, yeni, yeniden rekor kırdık' Haberi Görüntüle

''15 TON METAMFETAMİN YAKALADIK''

Bakan Soylu, ''Türkiye'nin alan baskısıyla uyuşturucu rotası değişmiştir. Yaklaşık 2,5-3 yıldır metamfetaminin yaygınlığını önlemek için ciddi bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 15 ton metamfetamin yakaladık.'' ifadelerini kullandı.

Seçim görevi sorgulama nasıl yapılır? YSK sandık görevlisi sorgulama 2024:... Haberi Görüntüle

'''TOPYEKÜN BU MÜCADELEYİ KAZANACAĞIZ''

Türkiye'de 'Narkolog' gibi birçok proje yürütüldüğünü de hatırlatan Bakan Soylu, "Türkiye, topyekun uyuşturucu ile mücadeleyi ortaya koymaktadır. Hangi maddede artış varsa bu konuda ciddi bir baskıyı ortaya koyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Türkiye, dünyaya örnek bir çalışma sergilemektedir. Bunun karşılığında da ilk kez satıcılığa bulaşmışların sayısı, son 2 yılda düşüş sergilemektedir. Yine yargı ile ortaya koyduğumuz eş mücadele karşılığını vermektedir. Macaristan İçişleri Bakanı geçen buradaydı. 10 milyon nüfusu var. 14 bin cezaevinde uyuşturucudan hükümlüsü var. Bize tekabül ettiğinde sayı 140-145 bine gelir. Saha baskımızı devam ettireceğiz. Çocukları, gençleri korumak için mücadeleye devam edeceğiz. Topyekun bu mücadeleyi kazanacağız, kökünü kurutana kadar devam edeceğiz. Hem insansız hava araçlarımız hem helikopterlerimiz katılıyor hem kent güvenlik sistemleriyle bütün teknolojiyi kullanıyoruz. İnsansız hava araçları sınırlarımızda destek ortaya koyuyorlar" diye konuştu. 

Karabük Üniversitesi'nde ne oldu? Skandal olay ne? Karabük Üniversitesi'nde neden... Haberi Görüntüle

''PKK'NIN EN ÖNEMLİ FİNANSMANI ORTADAN KALDIRILDI''

Terör örgütü PKK'nın en önemli finansmanının ortadan kaldırıldığını belirten Soylu, "Bu yıl 101 milyon kök kenevir yakalandı. 9 milyon da skunk bitkisi. 110 milyon kök kenevir, direkt PKK'ya, terörün finansmanı için aktarılacaktı. Mücadeleyle PKK'nın en önemli finansını ortadan kaldırılmıştır. Önümüzdeki yıl daha farklı ve daha başarılı sonuçlar elde edecek metotlar uygulayacağız. Hem terör hem uyuşturucu hem göçmen kaçakçılığı; bunların üçü birbirinin tamamlayıcısıdır. Bu şehirlere sirayet ettiğinde yanına bir de asayiş gelmektedir. Bunların topyekunuyla mücadele ettiğimizde, ülkemiz huzurlu ve terörün finansmanını ortadan kaldıran anlayışı sevk etmiş olacağız" açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading