Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile Pakistan'a yardım genelgesi

Son dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile Pakistan'a yardım genelgesi

İçişleri Bakanlığı, AFAD Başkanlığı koordinesi ile muson yağmurları sebebiyle yaşanan sel felaketi için Pakistan'a yönelik başlatılan insani yardım kampanyası için 81 il valiliğine genelge gönderdi.

Gündem

02.02.2024, 16:03

Sel dolayısıyla binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği, ülkenin nerdeyse 2/3 sularla kaplandığı, 1.1 milyon evin hasar gödüğü, 800 bine yakın hayvanın telef olduğu Pakistan’a Türkiye’nin insani yardımları devam ediyor.

3. göz! ASELSAN'dan güvenlik güçlerine yeni armağan: Suçluyu anında tespit... Haberi Görüntüle

50 BİN GIDA KOLİSİ GÖNDERİLECEK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hava köprüsü kurulan bölgeye, ilk etapta 10 bin adet çadır, 50 bin gıda kolisi, hijyen ve bebek malzemesinden oluşan yardım gönderiliyor.

Kaç personel görev alacak? Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliğine ilişkin açıklama Haberi Görüntüle

BAKANLAR BÖLGEDEKİ İHTİYAÇLARI TESPİT ETTİ 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve STK temsilcilerinin bölgeye yaptığı ziyaret sonrası tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda insani yardımlar hızlandı.

AFAD koordinasyonunda başlatılan insani yardım kampanya için 81 Valiliğine de genelge gönderildi. Genelge kapsamında valiliklerden gelen ayni yardımlar, AFAD il müdürlüklerince koordine edilerek selden etkilenen bölgelere gönderilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading