Yandex Metrica

Son dakika: HSK atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika: HSK atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) atamaları gerçekleşti. Atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gündem

23.01.2024, 21:59

Çeşitli derecelerde görev alan ve sürelerini dolduran adli yargı hakimi, cumhuriyet başsavcısı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin isim listelerinden oluşan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

HSK kararlarında, birinci dereceye yükselerek 31 Ağustos 2021’de birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulacak adli yargı hakim, cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin adlarından oluşan listelere yer verildi. Listede 29 hakim, 11 savcı ve 4 idari yargı hakimi yer aldı.

Ağustos 2021 döneminde birinci dereceye yükselme incelemesine girecek olanlar listeye eklenmedi.

Yargıtay 20'nci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam edilecek! Yargıtay 20'nci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam... Haberi Görüntüle

LİSTEDE ADI OLMAYANLAR HSK'YA BAŞVURACAK

Birinci dereceye yükseldikleri ve sürelerini doldurdukları halde listede adları bulunmayanlar, yayım tarihinden itibaren 30 gün içinde HSK'ya yazılı başvuruda bulunmak kaydıyla durumlarının incelenmesini isteyebilecek.

HSK'nin bir başka kararında, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 21. maddesine göre, 2 yıllık yükselme sürelerini aldıkları aylıkta Ağustos 2021 dönemi sonuna kadar bitiren adli yargı hakim, cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin adlarının bulunduğu listeler de yayınlandı.

Kararda da sürelerini doldurdukları halde listede isimleri olmayanlar, ilan tarihinden itibaren 30 gün içinde HSK'ye yazılı müracaatta bulunarak, durumlarının yeniden incelenmesi için talep oluşturacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading